Πέθανε ο ηθοποιός Νίκος Φιλιππόπουλος

Ο “Θεμιστοκλής” από τη θρυλική ταινία “Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα”, ο σπουδαίος ηθοποιός Νίκος Φιλιππόπουλος, έφυγε από το ζωή το μεσημέρι της Κυριακής, σε ηλικία 92 ετών

Τη θλιβερή είδηση του θανάτου του ηθοποιού έκανε γνωστή ο Σπύρος Μπιμπίλας, με ανάρτηση στο Facebook, με την οποία αποχαιρέτησε τον δάσκαλο «που μας εμφύσησε ήθος και αγάπη για το θέατρο».

Ο Νίκος Φιλιππόπουλος, γεννήθηκε στο Βόλο το 1928 και σπούδασε στην Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Σπούδασε επίσης βυζαντινή και ευρωπαϊκή μουσική και ραδιοσκηνοθεσία.

Ως παιδί, συμμετείχε στην εκπομπή “Η Ώρα του Παιδιού” (Αντιγόνη Μεταξά) ενώ συμμετείχε και στο θέατρο της Αντιγόνης Μεταξά. Έλαβε μέρος σε ραδιοφωνικές εκπομπές και ανέπτυξε σκηνοθετική δραστηριότητα: Σκηνοθέτησε θεατρικά έργα του ελληνικού και ξένου δραματολογίου, ιστορικά και λαογραφικά χρονικά, εκπομπές με θρησκευτικά θέματα κ.ά.

Το 1928 διασκεύασε διάφορα θεατρικά κείμενα. Πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο το 1948 και μέχρι το 1982 συμμετείχε σε 62 παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου. Έγινε γνωστός όταν ενσάρκωσε τον αδερφό της Μάρως Κοντού στην κινηματογραφική ταινία “Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα”.

Ήταν σύζυγος της ηθοποιού Λευκής Βεντουράτου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος