Περισσότεροι από 60.000 πρόσφυγες στην Ελλάδα  – Τι λέει η τουρκική Ακτοφυλακή

Ξεπέρασαν τους 60.000 οι πρόσφυγες που βρίσκονται στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης.

Συγκεκριμένα, 60.042 άτομα παραμένουν στην Ελλάδα, από τους οποίους οι 183 είναι νέες αφίξεις το τελευταίο 24ωρο στα νησιά. Πλέον ο αριθμός των προσφύγων στα νησιά ανέρχεται σε 13.171, όσοι φιλοξενούνται σε δομές της Βόρειας Ελλάδας υπολογίζονται σε 16.425, οι πρόσφυγες στην Κεντρική Ελλάδα σε 2.387 και στη Νότια Ελλάδα σε 246.

Χρήσιμα συμπεράσματα εξάγονται από τα στοιχεία έκθεσης της τουρκικής Ακτοφυλακής για το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα. Συγκεκριμένα, έως και τις 9 Σεπτεμβρίου που στη γειτονική χώρα ξεκίνησε ο εορτασμός του Κουρμπάν Μπαϊράμ, υπήρξαν σε όλο το Αιγαίο 21 παρεμβάσεις προς αποτροπή αναχωρήσεων λεμβών με μετανάστες και πρόσφυγες από της τουρκικές ακτές προς τα ελληνικά νησιά.Την ίδια περίοδο, επέστρεψαν προς τις τουρκικές ακτές 948 άτομα.

Τα στοιχεία αυτά της έκθεσης της τουρκικής Ακτοφυλακής δείχνουν ότι η συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας υποχρέωσε την τουρκική πλευρά σε ελέγχους στις ακτές της με αποτέλεσμα τη μείωση των ροών. Το πρώτο τρίμηνο του 2016 με ροές πολλών εκατοντάδων ανθρώπων σε καθημερινή βάση, υπήρξαν 494 παρεμβάσεις σκαφών της Ακτοφυλακής σε σύνολο 666 έως τις 9 Σεπτεμβρίου. Και 22.783 επιστροφές σε σύνολο 29.580 έως τις 9 Σεπτεμβρίου. Δηλαδή, από τις 20 Μαρτίου και έως τις 9 Σεπτεμβρίου, υπήρξαν 172 παρεμβάσεις και επιστροφές  6.797 ανθρώπων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ –ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος