Η Περιφέρεια Δ. Ελλάδας νικητής σε ευρωπαϊκό τουριστικό διαγωνισμό (video)

Η Περιφερεια Δυτικής Ελλάδας αναδείχθηκε νικητής διαγωνισμού με θέμα τον πολιτιστικό τουρισμό για την περίοδο 2016-2017. Τον διαγωνισμό διοργανώνει η Ευρωπαική Επιτροπή με στόχο την ανάδειξη νέων τουριστικών προορισμών.

Η άρτια τεκμηριωμένη πρόταση για την αξία των προτεινόμενων πολιτιστικών της πόρων έφερε την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στην πρώτη θέση του προγραμματος Ευρωπαικοί Προορισμοί Αριστείας – European destinations of excellance –EDEN.

Το πρόγραμμα αποτελεί μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με στόχο την ανάδειξη νέων τουριστικών προορισμών, μη παραδοσιακών και μη αναπτυγμένων τουριστικά, οι οποίοι αναπτύσσονται σύμφωνα με τις αρχές της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης.

Η επιτυχία αυτή αποτελεί σημαντική ευκαιρία προβολής σε ευρωπαικό επίπεδο μέσω των δράσεων της ευρωπαικής επιτροπής ενώ τόσο ο νικητής ελληνικός προορισμός όσο και οι νικητές των άλλων ευρωπαικών χωρών θα βραβευθούν σε ειδική εκδήλωση της κομισιόν την ερχόμενη άνοιξη.

Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν ως επιλαχόνες προορισμοι αριστείας και οι Δήμοι Βέροιας, Δωδώνης, Λαρισαίων και Τήνου. Σύμφωνα με στοιχεία του παγκόσμιου οργανισμού τουρισμού, ο πολιτιστικός τουρισμός αναπτύσσεται ραγδαία με ετήσιο ρυθμό αναπτυξης 15 έναντι 8% του μαζικού τουρισμού.

Στην άνοδο του πολιτιστικού τουρισμού στην χώρα μας συνετέλεσε και η αποφαση της Ουνέσκο να συμπεριλάβει στην ανανεωμένο καταλογο με τα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και 18 ελληνικά ανάμεσά τους ο ναός του Επικούρειου Απόλλωνα, οι Δελφοί, ο αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων, η Δήλος καθώς και παλαιοχριστιανικά και βυζαντινά μνημεία σε όλη την επικράτεια που μπορεί να αποτελέσουν σταθερά κεντρικούς τουριστικούς προορισμούς.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Δ. ΑΚΡΙΩΤΟΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος