ΠΕΜΕΝ: Σωρεία καταγγελιών για πλοία «πλωτές βόμβες»

Τις θέσεις της για το ναυάγιο του πλοίου «Αγία Ζώνη ΙΙ», έδωσε στη δημοσιότητα η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού.

Αρχικά εκφράζει την εκτίμηση ότι: “Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ – ΠΕΣ/ΝΑΤ, σε Δελτίο Τύπου – Καταγγελία στις 11-9-2017 ανέδειξαν ότι το ναυάγιο προκαλεί αναπάντητα ερωτήματα, στα οποία μέχρι σήμερα δεν έχει δοθεί καμία απάντηση και ενώ έχει προκληθεί τεράστια καταστροφή στη θαλάσσια και παραλιακή περιοχή του Σαρωνικού”.

H ΠΕΜΕΝ θεωρεί ότι: “Αποτελεί δημαγωγία οι δηλώσεις των πολιτικών κομμάτων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, που συνεχίζουν να υπηρετούν την πολιτική της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας του κεφαλαίου, υπονομεύοντας την ανθρώπινη ζωή στη θάλασσα και τις καταστροφές του περιβάλλοντος.

Αυτή η πολιτική τροφοδοτεί την επιθετικότητα, την βία και τρομοκρατία των εφοπλιστών, του κεφαλαίου, σε βάρος των ναυτεργατών, των εργαζομένων, για να προωθούν την πολιτική τους χωρίς αντιστάσεις.

Το θράσος της ναυτιλιακής εταιρείας «AGIA ZONI II NAFTIKI ETERIA» και του ΥΝΑ σε βάρος της ζωής και υγείας του εργαζόμενου λαού επιβεβαιώνεται από την δήλωση της εταιρείας ότι «το πλοίο διέθετε όλα τα πιστοποιητικά».

Υπογραμμίζουμε το ναυάγιο του Δ/Ξ «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ» προειδοποιεί για μεγαλύτερα εγκλήματα, όσο κυριαρχεί η πολιτική της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας του κεφαλαίου, όσο ισχύει το δόγμα ότι «όλα πουλιούνται και όλα αγοράζονται».

Συνεχίζοντας το ναυτεργατικό σωματείο επισημαίνει πως: “Αυτή η πολιτική έχει δημιουργήσει τις μειωμένες οργανικές συνθέσεις που δεν ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των πλοίων, τις μεθόδους των ελέγχων, επιθεωρήσεων και την έκδοση των πιστοποιητικών, για τις οποίες υπάρχουν σωρεία καταγγελιών, συνθήκες που προκαλούν πλοία «πλωτές βόμβες».

Η κυβέρνηση, το υπουργείο ναυτιλίας επιβάλλεται να απαντήσουν άμεσα για τα αίτια του ναυαγίου, για την τήρηση και εφαρμογή των κανόνων αξιοπλοΐας και ασφάλειας στο πλοίο, να εξασφαλιστούν οργανικές συνθέσεις των πλοίων που να ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες, άμεσα οικονομική βοήθεια στους πληγέντες μικροεπαγγελματίες αυτοαπασχολουμένους στον Τουρισμό, την Εστίαση και ουσιαστικά μέτρα για την πλήρη αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος από την πετρελαϊκή καταστροφή”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος