Πειραιάς: Το πλοίο μετέφερε κάνναβη αντί για τρόφιμα

Μεγάλη ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης κατάσχεσαν οι αρχές, σε εμπορευματοκιβώτιο που εντοπίστηκε στον Πειραιά, με προορισμό την Λιβύη, μετά από έρευνα του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ και της ΓΑΔΑ.

Στις 4 Ιανουαρίου το πλοίο Καρτατζένα Τρέιντερ βρισκόταν ελλιμενισμένο στον Πειραιά με σκοπό να μεταφορτώσει εμπορευματοκιβώτιο σε άλλο πλοίο για τη Μισράτα της Λιβύης. Το κιβώτιο βάσει εγγράφων είχε καταχωρηθεί πως μετέφερε 2.276 είδη τροφίμων ενώ διασταυρωμένες πληροφορίες των ελληνικών αρχών γνώριζαν πως ήταν έμφορτο με ναρκωτικά.

Όπως αναφέρει ο Λουκάς Δανάμπασης, προϊστάμενος δίωξης ναρκωτικών ΣΔΟΕ, αποφασίστηκε να διενεργηθεί η απαραίτητη έρευνα τόσο με τη χρήση του ακτινοσκοπικού μηχανήματος όσο και με καθολικό φυσικό έλεγχο.

Στο εμπορευματοκιβώτιο βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένες 6.304 συσκευασίες κατεργασμένης κάνναβης η οποία ξεπερνούσε σε βάρος τον έναν τόνο.

Οι συσκευασίες των ναρκωτικών ήταν καλυμμένες με διάφανη μεμβράνη και καρμπόν και ήταν τοποθετημένες μέσα σε πολτό από χουρμάδες γεγονός το οποίο δυσχέραινε τον εντοπισμό τους.

Η έρευνα των αρχών θα συνεχιστεί και σε διεθνές επίπεδο με σκοπό την εξακρίβωση των αποστολέων και παραληπτών των ναρκωτικών ουσιών. Σύμφωνα με την αστυνομία η ζημιά που υπέστη το κύκλωμα από τον εντοπισμό της κάνναβης αγγίζει τα 15 εκατομμύρια ευρώ.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Ρ. Σαβούρδου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ