Δύο φορές πάνω από το Μακρονήσι και τους Ανθρωποφάγους του νησιωτικού συμπλέγματος των Φούρνων, καθώς και πάνω από το Αγαθονήσι, πέταξαν τουρκικά αεροσκάφη.
Όπως έγινε γνωστό, εισήλθαν στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσεως και αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά.
Το ΓΕΕΘΑ ανακοίνωσε ότι τουρκικός σχηματισμός αποτελούμενος από δύο F-4 και δύο F-16 εισήλθε στο FIR Αθηνών στις 14:02.
Στις 14:27 τα δύο τουρκικά F-4 πέταξαν πάνω από το Μακρονήσι και τους Ανθρωποφάγους του νησιωτικού συμπλέγματος των Φούρνων στα 19.500 πόδια και στις 14:30 εξήλθαν του FIR Aθηνών.
Την ίδια ώρα (14:30) τα δύο τουρκικά F-16 πέταξαν πάλι πάνω από το Μακρονήσι και τους Ανθρωποφάγους στα 20.000 πόδια και δύο λεπτά αργότερα πέταξαν πάνω από το Αγαθονήσι επίσης στα 20.000 πόδια. Τα τουρκικά F-16 πέταξαν πάλι πάνω απο το Αγαθονήσι στα 23.000 πόδια στις 14:35 και ένα λεπτό αργότερα εξήλθαν του FIR Αθηνών.
Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος