Παράταση του lockdown “έδειξε” ο πρωθυπουργός – Προτεραιότητα το άνοιγμα του λιανεμπορίου

Η επιδημιολογική εικόνα στην Αττική αλλά και η ασφυκτική πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία φέρνει όπως όλα δείχνουν παράταση του lockdown έως και τις 16 Μαρτίου. Αυτό προκύπτει από όσα ανέφερε ο πρωθυπουργός, δίνοντας έμφαση στις επόμενες δύο εβδομάδες.

«Γνωρίζω πάρα πολύ καλά ότι υπάρχει μεγάλη κούραση. Όμως πρέπει να κάνουμε μία προσπάθεια ακόμα, ειδικά αυτές τις δύο εβδομάδες, έτσι ώστε να μπορέσουμε να επανέλθουμε σε κανονικούς ρυθμούς λειτουργίας της οικονομίας αλλά και της εκπαίδευσης”, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στόχος της κυβέρνησης είναι το άνοιγμα της αγοράς και της εκπαίδευσης να γίνει με σταδιακά και προσεκτικά βήματα.

“Με το άνοιγμα της οικονομίας, ελπίζω από τις 16 Μαρτίου και μετά θα μπορέσει να ανακάμψει και τότε θα δούμε ποια άλλα πρόσθετα πράγματα θα κάνουμε για να κρατήσουμε τις επιχειρήσεις βιώσιμες και τις θέσεις εργασίας βιώσιμες”, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης.

Έτοιμος ο αριθμός 13032

Έτοιμος είναι ο πενταψήφιος αριθμός 13032, στον οποίο θα στέλνουν μήνυμα οι καταναλωτές για να κάνουν τα ψώνια τους όταν ανοίξει το λιανεμπόριο.

Μάλιστα αν δοκιμάσει κάποιος να στείλει σήμερα μήνυμα για να πάει για αγορές στην Ερμού, θα λάβει απάντηση για “Μετακίνηση σε εμπορικό κατάστημα”. Σε δεύτερο μήνυμα όμως, μπαίνει κόφτης καθώς επιτρέπεται μία μετακίνηση ημερησίως. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό θα υπάρχει και χρονικός περιορισμός πιθανότητα 3 ωρών.

Μέχρι την Παρασκευή οι λοιμωξιολόγοι θα εκτιμήσουν τα νέα δεδομένα, για να διαπιστωθεί πόσο κοντά βρισκόμαστε στο σταδιακό άνοιγμα της αγοράς και εκπαίδευσης.

Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Μάριος Κωνσταντινίδης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος