Πανελλαδική κινητοποίηση για τους κομμωτές σήμερα κατά των νέων μέτρων – Οικονομική ενίσχυση ζητά ο κλάδος (video)

Για σημαντικό περιορισμό στην λειτουργία των επιχειρήσεων και των εσόδων  τους, κάνουν λόγο στην ανακοίνωση τους τα μέλη της Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κουρέων Κομμωτών Ελλάδας που κλείνουν  σήμερα τα καταστήματα τους σε όλη την Ελλάδα  διαμαρτυρόμενοι για τα νέα μέτρα του υπουργείου Υγείας.

Κουρείς και  κομμωτές,  συγκεντρώθηκαν στις 9:30 στο Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων, όπου θα καταθέσουν υπόμνημα διαμαρτυρίας και για την οικονομική βοήθεια  που δεν έλαβε ο κλάδος. Ο γενικός γραμματέας Κουρέων και Κομμωτών Δ.Μετμετζής, τόνισε στην ΕΡΤ, ότι με τα υφιστάμενα μέτρα οι περισσότεροι καταλήγουν να κουρεύονται στα σπίτια τους, καθώς το κόστος ενός κουρέματος επιβαρύνεται με αυτό του κόστους των τεστ, με αποτέλεσμα να ανθεί η παραοικονομία.

Ζητούν την εξαίρεση τους από  τα μέτρα καθώς τα καταστήματα τους υπάγονται σε αυτά του υγειονομικού ενδιαφέροντος  και διασφαλίζουν την προστασία των πελατών με τα σωστά μέτρα υγιεινής.

Για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κλάδος μίλησε στην ΕΡΤ ο κ. Νίκος Δαμίγος,  εστιάζοντας και στην διαδικασία των ελέγχων ως προς τη χωρητικότητα των καταστημάτων.

Ρεπορτάζ: Μαίρη Σκανδάλη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος