Πανελλαδικές 2020: Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες – Στατιστικά στοιχεία (video)

Αναρτήθηκαν στην πλατφόρμα οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2020 των υποψηφίων των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας, θέτοντας τέλος στην αγωνία 82.159 υποψηφίων που διαγωνίστηκαν φέτος.

Οι υποψήφιοι θα μπορούν να βρίσκουν τα αποτελέσματά τους στην ιστοσελίδα: https://results.it.minedu.gov.gr , πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και τους τέσσερις (4) αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμό τους με κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Πανελλαδικές 2020: Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες – Στατιστικά στοιχεία (video)Όσον αφορά την ανάρτηση των αποτελεσμάτων στα σχολεία, υπενθυμίζεται ότι για λόγους προστασίας των προσωπικών δεδομένων, οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά του στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα και όχι τα ονομαστικά του στοιχεία.

Τα στατιστικά στοιχεία

Στις ανθρωπιστικές σπουδές 3 στους 4 υποψήφιους έγραψαν πάνω από τη βάση ενώ αντίθετα στο μάθημα των αρχαίων μόλις 1 στους 2 πέτυχε βαθμολογία πάνω από το 10 και λιγότερο από το 1% όσων εξετάστηκαν πέτυχαν βαθμολογία άνω του 19.

Στις Θετικές Σπουδές ένας στους δύο μόνο πέρασε τη βάση του 10 με το ποσοστό των αριστεύσαντων (με βαθμολογία άνω του 19) να είναι μόλις στο 1,28%.

Στις Σπουδές Υγείας το 47% των υποψηφίων έγραψε κάτω από τη βάση και μόλις το 2,15% αρίστευεσε.

Στις Οικονομικές Σπουδές, τέλος, περίπου τρεις στους τέσσερις υποψηφίους βαθμολογήθηκε κάτω από τη βάση και μόλις 178 υποψήφιοι (ποσοστό μικρότερο του 1%) πέτυχε βαθμολογία από 19 έως 20.

Από την ανακοίνωση των στατιστικών στοιχείων από τις φετινές βαθμολογικές επιδόσεις των υποψηφίων, μπορούν να γίνουν κάποιες πρώτες προβλέψεις για το πώς θα κυμανθούν οι φετινές βάσεις εισαγωγής των τμημάτων και των σχολών της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Εκτιμήσεις για τις βάσεις

Με εξαίρεση το 4ο πεδίο στα υπόλοιπα αναμένεται να καταγραφεί καποια πτώση των βάσεων, είπε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος της ΟΕΦΕ Κ. Βαφειαδάκης.

Aυτό που εν τέλει θα τις καθορίσει, εκτός από τις βαθμολογίες, είναι και η κατεύθυνση της ζήτησης σε σχολές και τμήματα από τους υποψήφιους, μέσω των επιλογών των υποψηφίων στο Μηχανογραφικό Δελτίο.

Ειδικότερα

Στο 1ο Επιστημονικό Πεδίο μικρή πτώση αναμένεται στα περιφερειακά τμήματα των ανθρωπιστικών, νομικών και κοινωνικών επιστημών.

Στο 2ο Επιστημονικό Πεδίο, ενδεχομένως να υπάρξει μικρή πτώση των βάσεων στα περιφερειακά τμήματα, αλλά όχι και στα «δημοφιλή» τμήματα της Αθήνας.

Στο 3ο Επιστημονικό πεδίο, άνοδος αναμένεται μόνο στις περιζήτητες σχολές όπως Ιατρική Αθήνας και όχι στα περιφερειακά τμήματα του πεδίου αυτού.

Πανελλαδικές 2020: Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες – Στατιστικά στοιχεία (video)Από το Σάββατο, 11 Ιουλίου, μέχρι και την επόμενη Παρασκευή, 17 Ιουλίου, όλοι οι υποψήφιοι θα πρέπει πλέον να οριστικοποιήσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο, επιλέγοντας «Οριστικοποίηση», στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://exams.it.minedu.gov.gr.

Όπως έχει επισημανθεί από το υπουργείο, μετά την παρέλευση της προθεσμίας, κανείς υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το Μηχανογραφικό Δελτίο του. Έτσι, προτείνεται στους υποψήφιους να εκτυπώσουν ή/και να αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους το οριστικοποιημένο μηχανογραφικό -το οποίο που θα έχει αποκτήσει αυτόματα και αριθμό πρωτοκόλλου- ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορούν να δουν τις τελικές προτιμήσεις τους.

Μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής, όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (εκτός από την προγραμματισμένη τους εφημερία) θα λειτουργήσουν μία επιπλέον ημέρα, η οποία θα ανακοινωθεί προσεχώς, για να υποστηρίξουν τους υποψηφίους στην ηλεκτρονική υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων.

Πηγή ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος