Παιδόφιλοι – Τα “αρπακτικά” του διαδικτύου (video)

Παγίδες σε ανήλικα στήνουν παιδόφιλοι σε επικίνδυνες διαδικτυακές εφαρμογές που δυστυχώς είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς σε ηλικίες κάτω των 16 ετών. Οι παιδόφιλοι φτάνουν στο σημείο να ζητήσουν ραντεβού με 13χρονα και τα πιέζουν να πάνε βόλτα σε πάρκα και σπίτια.

O Kώστας Γιαννόπουλος, Πρόεδρος στο “Χαμόγελο του Παιδιού” αναφέρει ότι: “Το πράγμα έχει γίνει ανεξέλεγκτο, προσεγγίζουν παιδάκια ακόμα και 6 – 7 ετών. Παίρνουν τις διευθύνσεις τους και άλλα προσωπικά στοιχεία”.

Η Κέλλυ Ιωάννου, διευθύντρια CSI Ινστιτούτου και κλινική εγκληματολόγος, επισημαίνει: «Υπάρχουν τα λεγόμενα σεξουαλικά αρπακτικά του διαδικτύου, που σε αυτή την κατηγορία δεν υπάρχει συγκεκριμένο προφίλ και αυτό κάνει ακόμα πιο επικίνδυνο το όλο φαινόμενο».

Κατά τη διάρκεια της καραντίνας ο αριθμός των καταγγελιών κατά παιδόφιλων έχουν εκτοξευτεί. Η έρευνα του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου είναι αποκαλυπτική, δείχνοντας το 21 % των παιδιών να έχει συναντηθεί με κάποιον που γνώρισε στο διαδίκτυο, ενώ το 41% των παιδιών να έχει δεχτεί αίτημα φιλίας από άγνωστο.

Κίνδυνοι στο διαδίκτυο:
– Το 21% έχει κάνει συνάντηση
– Το 41 % έχει δεχτεί αίτημα φιλίας

Ο Μάνος Σφακιανάκης, πρόεδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας, δήλωσε: «Όλα ξεκινάνε από την μη γνώση του διαδικτύου. Δυστυχώς τα παιδιά μας δεν έχουν την κουλτούρα που πρέπει να έχουνε. Στο εξωτερικό τα παιδιά εκπαιδεύονται στο σχολείο στις πρώτες τάξεις του δημοτικού».

Από την πλευρά του ο Γιώργος Κορμάς, εκπρόσωπος του κέντρου ασφαλούς διαδικτύου, αναφέρει πως: «Οι παιδόφιλοι κερδίζουν την εμπιστοσύνη των παιδιών. Αυτή η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει ακόμα και δύο χρόνια».

Η Google βάζει στο στόχαστρο τους παιδόφιλους. Το πρώτο εξάμηνο του 2020 απενεργοποίησε 100.000 λογαριασμούς χρηστών και εντόπισε 3 εκατομμύρια περιπτώσεις με υλικό σεξουαλικού περιεχομένου.

Στο στόχαστρο της Google:
– 100.000 λογαριασμοί
– 3 εκατ. περιπτώσεις

Ο Νίκος Βασιλάκος, πρόεδρος της ένωσης Ελλήνων χρηστών ίντερνετ, επισημαίνει: «Η εντολή στο παιδί είναι μία είναι κάθετη είναι βασική. Δεν μιλάμε με αγνώστους. Μόνο με τους συμμαθητές μας. Ούτε καν με φίλους συμμαθητών μας».

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος καλεί τους γονείς να επικοινωνούν στο 11188 για οποιαδήποτε καταγγελία.

Ρεπορτάζ: Χαρά Γιαννοπούλου, Αλέξανδρος Καλαφάτης

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος