Ακόμη ένα χρυσό μετάλλιο στην πλούσια συλλογή του, πρόσθεσε σήμερα ο Λευτέρης Πετρούνιας. Ο Ολυμπιονίκης του Ρίο Ντε Τζανέϊρο, που δικαιωματικά θεωρείται ο κορυφαίος γυμναστής του πλανήτη στους κρίκους, κατέκτησε την πρώτη θέση και στο παγκόσμιο κύπελλο ενόργανης «AGF Trophy 2017», ενώ ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης κατέλαβε την 5η θέση.
Ο Πετρούνιας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με χαρακτηριστική άνεση, συγκεντρώνοντας 15,466 βαθμούς, αφού εκτέλεσε για άλλη μία φορά εξαιρετικά το πρόγραμμά του με συντελεστή δυσκολίας 6,30, με τον «Ζορμπά» να ακούγεται για άλλη μία φορά από τα μεγάφωνα της επιβλητικής «Milli Gimnastika Arenasi».
Αυτή τη φορά, μάλιστα, κατάφερε να «κολλήσει» ιδανικά την προσγείωσή του και αυτό αποτυπώθηκε στη βαθμολογία του, που ήταν υψηλότερη από ό,τι στον προχθεσινό προκριματικό (15,333 β.), στον οποίο πάντως ήταν και πάλι πρώτος με τεράστια διαφορά από τους ανταγωνιστές του. Στην δεύτερη θέση κατετάγη ο Ιάπωνας Καζουγιούκι Τακέντα (14,766 β.) και στην τρίτη, ο Ουκρανός Γεβγκέν Γιουντένκοφ (14,233 β.).
Παράλληλα, στον τελικό των κρίκων αγωνίσθηκε και ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, ο οποίος πήρε την τιμητική 5η θέση με 13,800 βαθμούς (βαθμός εκτέλεσης: 8,100, βαθμός δυσκολίας: 5,70), αλλά έχασε ένα μετάλλιο που ασφαλώς ήταν μέσα στις δυνατότητές του:
Στον προκριματικό της Πέμπτης (16/03), ο ανερχόμενος σπεσιαλίστας των κρίκων είχε τερματίσει 3ος με 14,733 βαθμούς (με συντελεστή δυσκολίας 6,00), επίδοση που θα τον έφερνε στην ίδια θέση και στον τελικό.
Η κατάταξη στον τελικό των κρίκων, στο παγκόσμιο κύπελλο του Μπακού:
- Λευτέρης Πετρούνιας (ΕΛΛΑΔΑ) 15,466 β.
- Καζουγιούκι Τακέντα (Ιαπωνία) 14,766 β.
- Γεβγκέν Γιουντένκοφ (Ουκρανία) 14,233 β.
- Σόγκο Νονομούρα (Ιαπωνία) 14,133 β.
- Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης (ΕΛΛΑΔΑ) 13,800 β.
- Τόμι Τούουχα (Φινλανδία) 13,300 β.
- Όσκαρ Κίρμες (Φινλανδία) 13,233 β.
- Ραϊντερλέι Σαπάτα (Ισπανία) 9,666 β.
συγχαρητήρια στον Λευτέρη Πετρούνια για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο παγκόσμιο κύπελλο Ενόργανης έδωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας
https://twitter.com/PrimeministerGR/status/843134706459840518
Και ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε συγχαρητήρια στον Λευτέρη Πετρούνια
https://twitter.com/kmitsotakis/status/843159022886932483
Πηγή ΑΜΠΕ
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος