Παγκόσμια Ημέρα Γυναικολογικής Ογκολογίας: “Χρωματίστε τον πλανήτη, την Ελλάδα, μωβ”

Σήμερα 20 Σεπτεμβρίου, 4η Παγκόσμια Ημέρα Γυναικολογικής Ογκολογίας, World GO Day, χιλιάδες ασθενείς από 25  και πλέον χώρες, θα συναντηθούν με πάνω από 60 οργανισμούς υγείας, ομάδες εξειδικευμένων παρόχων υγείας και ειδικών για να υποστηρίξουν έναν στόχο: την ευαισθητοποίηση σχετικά με τους 5 γυναικολογικούς καρκίνους  που περισσότερες από ένα εκατομμύριο γυναίκες διαγιγνώσκονται κάθε χρόνο.

Το 2022, εστιάζουμε στον καρκίνο του ενδομητρίου, και το κύριο θέμα μας είναι η επιλογή ενός υγιεινού τρόπου ζωής και η σωματική δραστηριότητα, ως βασικές στρατηγικές πρόληψης κατά του καρκίνου του ενδομητρίου.

Σήμερα χρωματίζουμε τα social   media μωβ κάνοντας αναρτήσεις σε μωβ χρώμα δειχνοντας την  υποστήριξη μας στις γυναίκες που νοσούν.

Βάλτε τον υγιεινό τρόπο ζωής στην καθημερινότητα σας.#goforhealthylifestyle

Βάλτε την Πρόληψη στην ζωή σας #goforprevention

Είναι η μέρα που χρωματίζουμε την Ελλάδα μωβ, το χρώμα των γυναικολογικών καρκίνων. Η ημέρα που λέμε στις γυναίκες να μην αμελούν το σώμα τους και να ακούν τα μηνύματα που αυτό τους στέλνει. Η ημέρα που λέμε στις γυναίκες να κλείσουν το ραντεβού με τον γυναικολόγο τους. Να ρωτήσουν, να ενημερωθούν, να ζητήσουν αυτό που χρειάζονται. Η ημέρα που θέλουμε να σπάσει η σιωπή και να μιλήσουμε για τα προβλήματα και τις δυσκολίες που φέρνει ένας γυναικολογικός καρκίνος.

 

 

 

 

 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος