Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού-Αλυσίδες στα ηπειρωτικά (video)

Αρχικά βελτιωμένος καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Βαθμιαία στα ανατολικά τοπικές βροχές και στα ορεινά αναμένονται χιονοπτώσεις. Η “Ζηνοβία” υποχώρησε, αφήνοντας ωστόσο ισχυρό παγετό και προβλήματα κυρίως πλέον σε χωριά της Βοιωτίας.

Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση σε όλους τους οικισμούς στην περιοχή των Βιλίων Αττικής, στις 2.30 σήμερα το μεσημέρι με εξαίρεση την Κάζα, ανακοίνωσε ο ΔΕΔΔΗΕ.

«Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ παραμένουν στην περιοχή προκειμένου να προχωρήσουν στην επανηλεκτροδότηση και αυτού του μικρού οικισμού, μόλις καταστεί δυνατή η πρόσβαση προς το Δίκτυο, η οποία προς το παρόν είναι αδύνατη λόγω των αποκλεισμένων-από μεγάλο όγκο χιονιού- δρόμων», τονίζει ο Διαχειριστής.

Στο σκοτάδι με 36ωρη διακοπή ρεύματος έκαναν Πρωτοχρονιά κάτοικοι της περιοχής, ενώ χωρίς ρεύμα παραμένει ο οικισμός του Αγ.Νεκταρίου.

Κλειστές παραμένουν η λεωφόρος Πάρνηθας από το τελεφερίκ και πάνω και ο δρόμος Ελευσίνας – Δερβενοχωρίων, ενώ απαραίτητη είναι η χρήση αλυσίδων σε μεγάλο τμήμα του ορεινού και επαρχιακού οδικού δικτύου κυρίως στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά.

Στην Κρήτη, κατολίσθηση σημειώθηκε το πρωί στο τμήμα του βόρειου οδικού άξονα, από Ηράκλειο για ‘Αγιο Νικόλαο, στην περιοχή Σεληνάρι. Η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε αργά το μεσημέρι.

Νέα -πρόσκαιρη -επιδείνωση του καιρού αναμένεται από το βράδυ κυρίως στα ανατολικά της χώρας, με χιονοπτώσεις, χαμηλές θερμοκρασίες και θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη. Πάντως από αύριο το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Πρόγνωση για αύριο 02-01-2020

Στα δυτικά και τα βόρεια λίγες νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Στις υπόλοιπες πε

ριοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα ορεινά-ημιορεινά παροδικές χιονοπτώσεις, καθώς και σε περιοχές της ανατολικής και κεντρικής Στερεάς με χαμηλότερο υψόμετρο. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν νοτιότερα και θα εξασθενήσουν. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα Δωδεκάνησα και πρόσκαιρα στην Κρήτη.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7, στο Αιγαίο 8 και πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ με μικρή εξασθένηση το βράδυ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά, κυρίως κεντρικά και βόρεια, τις πρωινές και βραδινές ώρες.

ΕΡΤ1-Ρεπορτάζ: Μάριος Κωνσταντινίδης, Ιάσων Ταβλάς, Ζώης Κακκαβάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος