Π. Φάληρο: Η πρώτη σύνδεση πανελλαδικά οπτικής ίνας στο σπίτι (video)

Με ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης 10/7 στο Παλαιό Φάληρο, έγινε η πρώτη σύνδεση πανελλαδικά οπτικής ίνας στο σπίτι (Fiber to the Home) στο κτίριο του ΟΤΕ, επί της οδού Ζαΐμη 13.

Η τελετή έγινε παρουσία του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης κ. Νίκου Παππά, του Γενικού Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων κ. Βασίλη Μαγκλάρα, του Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου του Ομίλου ΟΤΕ κ. Μιχάλη Τσαμάζ και του Δημάρχου Παλαιού Φαλήρου Διονύση Χατζηδάκη.

Π. Φάληρο: Η πρώτη σύνδεση πανελλαδικά οπτικής ίνας στο σπίτι (video)Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου: “Στην ζωντανή επίδειξη που ακολούθησε, επιτεύχθηκαν ταχύτητες σταθερού internet που έφτασαν το 1Gbps, αναδεικνύοντας τις απεριόριστες δυνατότητες που φέρνουν οι οπτικές ίνες στην καθημερινότητα των χρηστών δημοτών και επιχειρήσεων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η αναβάθμιση του τηλεπικοινωνιακού δικτύου που ξεκίνησε σε πανελλαδική πρωτιά από το Παλαιό Φάληρο ως το τέλος του 2019 θα περιλαμβάνει 150.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε Αττική, Θεσσαλονίκη και άλλα μεγάλα αστικά κέντρα ενώ σταδιακά η συγκεκριμένη κάλυψη αναμένεται να φθάσει το 1 εκατομμύριο νοικοκυριά και επιχειρήσεις το 2022.

Με την συγκεκριμένη ενεργοποίηση, οι κάτοικοι και οι επιχειρήσεις του Παλαιού Φαλήρου απολαμβάνουν ταχύτητες Internet έως 200Mbps( και με δυνατότητα αναβάθμισης έως 1Gbps) , καθώς ο Όμιλος ΟΤΕ, σε συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή, ολοκλήρωσε την επέκταση του COSMOTEFiber στην περιοχή, δημιουργώντας ένα νέο δίκτυο οπτικών ινών μήκους 9χλμ”.

Π. Φάληρο: Η πρώτη σύνδεση πανελλαδικά οπτικής ίνας στο σπίτι (video)Συνεχίζοντας ο Δήμος, επισημαίνει πως: “H συγκεκριμένη δράση αναβάθμισης του δικτύου πραγματοποιήθηκε με την συνδρομή και την καθοδήγηση της Τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, σε χρόνο ρεκόρ (2.5 μήνες) και περιελάμβανε μεταξύ άλλων υπόδειξη στα συνεργεία των διελεύσεων και ορισμό των σημείων που τοποθετήθηκαν οι καμπίνες και τα φρεάτια

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η συνεχής εξέλιξη του internet και οι αυξανόμενες ανάγκες καταναλωτών και επιχειρήσεων για πιο γρήγορες ταχύτητες και μεγαλύτερο όγκο κίνησης δεδομένων, επιβάλλουν την αναβάθμιση των υπαρχόντων τηλεπικοινωνιακών δικτύων. Τα Δίκτυα Νέας Γενιάς είναι πολύ σημαντικά για τη χώρα και τις τοπικές κοινωνίες, καθώς έχουν κομβικό ρόλο στην προσπάθεια για ανάπτυξη. Αντιλαμβανόμενος τη σημασία των σύγχρονων ευρυζωνικών υποδομών για τους κατοίκους και τις τοπικές επιχειρήσεις, ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου στήριξε από την αρχή την υλοποίηση του έργου, διευκολύνοντας τις εργασίες αναβάθμισης του τηλεπικοινωνιακού δικτύου.

Το γρήγορο Internet μέσω οπτικών ινών διευκολύνει την καθημερινότητα πολιτών και τοπικών επιχειρήσεων, καθώς μεγάλα αρχεία «κατεβαίνουν» και «αποστέλλονται» εξαιρετικά γρήγορα, ενώ ο χρήστης μπορεί να κάνει πολλές εργασίες ταυτόχρονα, και με πολλές ηλεκτρονικές συσκευές online. Με τον τρόπο αυτό θα καλυφθούν οι σύγχρονες ανάγκες για επικοινωνία, ψυχαγωγία και συνδεσιμότητα, ενώ παράλληλα θα δοθεί σημαντική ώθηση στην τοπική επιχειρηματικότητα και ανταγωνιστικότητα”.

Φωτο: Δήμος Παλαιού Φαλήρου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος