Ομολόγησαν τη συμμετοχή τους στο έγκλημα η σύντροφος του Έλληνα πρέσβη με τον εραστή της

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της εξαφάνισης του Έλληνα πρέσβη στη Βραζιλία Κυριάκου Αμοιρίδη. Βραζιλιάνικα μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι η Βραζιλιάνα σύντροφός του, Φρανσουάζ Ντε Σόουζα Ολιβέιρα, ομολόγησε την εμπλοκή της στη δολοφονία του Ελληνα διπλωμάτη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είχε προηγηθεί η ομολογία διάπραξης του εγκλήματος από τον 29χρονο αστυνομικό, με τον οποίο η σύντροφος του Αμοιρίδη φέρεται να διατηρούσε δεσμό.

Ο Σέρτζιο Μορέιρα ομολόγησε ότι σκότωσε τον Κυριάκο Αμοιρίδη κατ’ εντολή της συντρόφου του. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει ζητηθεί η έκδοση ενταλμάτων σύλληψης και για τους δύο, καθώς και για έναν ακόμη συνεργό τους, ενώ κρατείται και ανακρίνεται και τέταρτο άτομο.

Νωρίτερα, η αστυνομία του Ρίο είχε εντοπίσει απανθρακωμένο πτώμα που εικαζόταν ότι ανήκε στον έλληνα διπλωμάτη, καθώς βρέθηκε μέσα στο καμμένο αυτοκίνητο που είχε νοικιάσει.

Τη βαθύτατη οδύνη για τον τραγικό θάνατο του Έλληνα πρεσβευτή στη Βραζιλία Κυριάκου Αμοιρίδη εκφράζει το ΥΠΕΞ μετά την ανακοίνωση των βραζιλιάνικων αρχών για την επίσημη ταυτοποίηση της σορού του.

Ο Κυριάκος Αμοιρίδης, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών, ήταν ένας πραγματικός φίλος της Βραζιλίας και ήταν η δεύτερη φορά που υπηρετούσε στη χώρα αυτή, όπου είχε υπηρετήσει ως γενικός πρόξενος.

«Καθ’ όλη τη διάρκεια της διπλωματικής του σταδιοδρομίας υπηρέτησε την Ελλάδα με ευσυνειδησία και υπευθυνότητα», σημειώνεται και τονίζεται πως ορόσημο αποτέλεσε η θητεία του ως πρεσβευτή της Ελλάδας στην Τρίπολη της Λιβύης και, ειδικότερα, ο καθοριστικός του ρόλος στην εκκένωση, υπό συνθήκες ανεξέλεγκτης βίας, της πρεσβείας καθώς και των Ελλήνων αλλά και χιλιάδων υπηκόων τρίτων χωρών από τη Λιβύη το καλοκαίρι του 2014.

Καίριας σημασίας, υπογραμμίζεται επίσης, υπήρξε η συμβολή του στη διοργάνωση της Διεθνούς Διάσκεψης με θέμα «Θρησκευτικός και Πολιτιστικός Πλουραλισμός και Ειρηνική Συνύπαρξη στη Μέση Ανατολή», στην Αθήνα τον Οκτώβριο 2015.

Ο εκλιπών υπηρέτησε στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην ΕΕ, στα γενικά προξενεία στο Ρίο ντε Ζανέιρο και στο Ρότερνταμ και στην ελληνική πρεσβεία στο Βελιγράδι, κατά την πρώτη φάση του πολέμου της Γιουγκοσλαβίας.

Σύσσωμη η πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία, καθώς και οι συνάδελφοί του στο υπουργείο Εξωτερικών εκφράζουν την οδύνη τους για τον αδόκητο χαμό του αγαπητού φίλου και συναδέλφου και απευθύνουν ειλικρινή συλλυπητήρια προς τους οικείους του.

Την Παρασκευή ο πρέσβης της Ελλάδας στο Μπουένος Άιρες Δημήτριος Ζεβελάκης, έσπευσε εκτάκτως στη Βραζιλία κατόπιν οδηγιών του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά για να συνδράμει το έργο της πρεσβείας μας.

Οι βραζιλιανικές αρχές πρόκειται να συνεργαστούν με κλιμάκιο της ΕΛΑΣ που αναμένεται το Σάββατο στη Βραζιλία.

Πηγή: ΕΡΤ1, Α’Πρόγραμμα

Σχετική είδηση: Ρίο: Θρίλερ με τον Πρέσβη – Απανθρακωμένο πτώμα – Ανακρίνονται ύποπτοι και σύζυγος (video)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος