Όμιλος OTE: Ναυάγιο στη διαπραγμάτευση για ΣΣΕ με την ΟΜΕ-ΟΤΕ

Δεν βρέθηκε σημείο επαφής στη συνάντηση που είχε η ΟΜΕ–ΟΤΕ με εκπροσώπους της Διοίκησης του Ομίλου ΟΤΕ, σχετικά με την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ομοσπονδία των εργαζομένων: “Μετά την ολοκλήρωση ενόςακόμα προγράμματος οικειοθελούς αποχώρησης και την περαιτέρω συρρίκνωση του ήδη μειωμένου μισθολογικού κόστους του προσωπικού βάσης, αφού το κόστος του ανώτερου και ανώτατου management παραμένει σε δυσθεώρητα και προκλητικά για την εποχή επίπεδα, περιμέναμε να ακούσουμε κάτι διαφορετικό σε σχέση με τα όσα είχαν αναφερθεί σε προγενέστερες συναντήσεις”.

Ακολούθως η ομοσπονδία απευθυνόμενη στα μέλη της επισημαίνει: “Η Διοίκηση του Ομίλου ΟΤΕ, πλήρως ευθυγραμμισμένη στις μνημονιακές πολιτικές, ζητά για 3η Συλλογική Σύμβαση μειώσεις.

Δυστυχώς, για ακόμα μια φορά, στη σημερινή συνάντηση, η Διοίκηση συνέχισε να προκαλεί μη κουβεντιάζοντας τη διασφάλιση θέσεων εργασίας, εμμένοντας παράλληλα στη διατήρηση των μειώσεων στο -11%, παραμονή στο ίδιο καθεστώς ωραρίου για παλιούς και νέους, αλλά και στον περιορισμό του ύψους αποζημίωσης απόλυσης.

Με περίσσιο θράσος ζητούν από τους εργαζόμενους για άλλη μια φορά να χάσουν προκειμένου να υπογραφεί συλλογική σύμβαση. Όλα αυτά για να απολαμβάνουν αυτοί τους παχυλούς μισθούς και τα bonus. Εκεί που μας χρωστάγανε ζητάνε και το βόδι”.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη, ομόφωνα αποφασίστηε η συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΟΜΕ–ΟΤΕ την Δευτέρα 16/10/2017.

Σχετικές ειδήσεις:
Nέα προγράμματα για εθελούσια αποχώρηση εργαζομένων στον ΟΤΕ

ΟΜΕ-ΟΤΕ: Προς διεκδικητικό πλαίσιο για νέα ΣΣΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος