Ολοκληρώθηκε η ανάπλαση από την Περιφέρεια Αττικής και το Δήμο Βύρωνα στα Προσφυγικά του Καρέα

Με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής ύψους 4 εκατ. ευρώ, ολοκληρώθηκαν τα έργα ανάπλασης της Πλατείας Λιντ και της περιοχής των Προσφυγικών στον Καρέα.

Με ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Αττικής επισημαίνει πως: “Ένα σημαντικό έργο που αφορά στην ανάπλαση της Πλατείας Λιντ και στην περιοχή των Προσφυγικών στον Καρέα ολοκληρώθηκε με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής ύψους 4 εκατ. ευρώ. Τα συγκεκριμένα έργα συμβάλλουν στην ενεργειακή αναβάθμιση και στη συνολική βελτίωση της ποιότητας ζωής στην περιοχή.

Ολοκληρώθηκε η ανάπλαση από την Περιφέρεια Αττικής και το Δήμο Βύρωνα στα Προσφυγικά του ΚαρέαΜε αφορμή την ολοκλήρωση των έργων ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης δήλωσε: «Η Περιφέρεια Αττικής θα συνεχίσει να χρηματοδοτεί έργα που έχουν ως προτεραιότητα την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Στόχος μας είναι να συμβάλουμε έμπρακτα στην ισόρροπη ανάπτυξη και στη δημιουργία υποδομών που θα έχουν ως κεντρική φιλοσοφία τους το σεβασμό στο περιβάλλον και στην εξοικονόμηση ενέργειας».

Το έργο της ανάπλασης προϋπολογισμού 4 εκατομμυρίων ευρώ έγινε με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής και υλοποιήθηκε και από το Δήμο Βύρωνα”.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών κ. Γ. Δημόπουλος επισκέφτηκε την περιοχή των Προσφυγικών στον Καρέα με αφορμή την ολοκλήρωση των έργων ανάπλασης από την Περιφέρεια Αττικής συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Βύρωνα κ. Γ. Κατωπόδη.

Ολοκληρώθηκε η ανάπλαση από την Περιφέρεια Αττικής και το Δήμο Βύρωνα στα Προσφυγικά του ΚαρέαΟι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν αφορούν:
–Την τοποθέτηση γεωεναλλακτών (σύστημα «ψυχρού» αέρα, με σωλήνες που τοποθετούνται υπογείως και μεταφέρουν από την επιφάνεια της γης αέρα, ο οποίος ψύχεται και επανέρχεται στην ατμόσφαιρα, μειώνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τη θερμοκρασία).
– Την ενίσχυση φωτοβολταϊκών πάνελ.
– Τη δημιουργία παιδικών χαρών και χώρων αναψυχής.
–Την δημιουργία και τοποθέτηση καθιστικών και ξύλινων πέργκολων.
–Τη δημιουργία υδάτινων στοιχείων (σιντριβάνια).
– Την ανακατασκευή των πεζοδρομίων.
– Την τοποθέτηση υπόγειων κάδων απορριμμάτων.
–Τη φύτευση 120 νέων δέντρων και 11.670 θάμνων.

Ολοκληρώθηκε η ανάπλαση από την Περιφέρεια Αττικής και το Δήμο Βύρωνα στα Προσφυγικά του ΚαρέαΟ Αντιπεριφερειάχης Γ. Δημόπουλος δήλωσε: «Στην Περιφέρεια Αττικής, υπό τις οδηγίες του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, εργαζόμαστε για να μετατρέψουμε την Αττική σε μία ‘’Πράσινη Περιφέρεια’’. Υλοποιούμε μικρές και μεγάλες εργασίες με στόχο να ομορφύνουμε την Αττική, προσφέροντας στους κατοίκους ένα πιο φιλικό και λειτουργικό περιβάλλον με στόχο να αλλάξουμε και να βελτιώσουμε κάθε γειτονιά της Αττικής μειώνοντας το ανθρακικό αποτύπωμα και μεγαλώνοντας το περιβαλλοντικό όφελος».

Πηγή φωτο: Περιφέρεια Αττικής

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος