OIEΛΕ: Δικαίωση των ιδιωτικών εκπαιδευτικών η τροπολογία που ψηφίστηκε

Με θετικό τρόπο υποδέχτηκε η ΟΙΕΛΕ την ψήφιση τροπολογίας με την οποία αναφέρει ότι “προωθεί την ισοτιμία ιδιωτικών και δημόσιων εκπαιδευτικών λειτουργών της δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης”.

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι αναγνωρίζεται η πλήρης προϋπηρεσία στην ιδιωτική εκπαίδευση για την μισθολογική και βαθμολογική κατάταξη εκπαιδευτικών που υπηρετούν στο δημόσιο.

Σχολιάζοντας η ΟΙΕΛΕ την ψήφιση της τροπολογίας, αναφέρει ότι: “Στιγμή δικαίωσης για τον κλάδο μας, για δεκάδες συναδέλφους που απολύθηκαν τη μαύρη περίοδο Αρβανιτόπουλου και για την Ομοσπονδία η ψήφιση της τροπολογίας για την αναγνώριση της προϋπηρεσίας στην ιδιωτική εκπαίδευση, που κατέθεσε ο Υπουργός Παιδείας στη Βουλή.

Η ψήφιση του νομοσχεδίου και της τροπολογίας έλαβαν χώρα πριν από λίγο. Πλέον, η τροπολογία είναι νόμος τους κράτους με αποτέλεσμα να αποκαθίσταται η συνταγματική νομιμότητα και η ισοτιμία δημόσιων και ιδιωτικών εκπαιδευτικών λειτουργών που ίσχυε εδώ και 40 χρόνια.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Νέα Δημοκρατία ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία για όλο το νομοσχέδιο καθώς και για την τροπολογία, η οποία συμπεριλάμβανε και την δική μας διάταξη και την οποία καταψήφισε! Πρέπει, επίσης, να τονίσουμε ότι υπέρ της τροπολογίας ψήφισαν και οι βουλευτές του ΚΚΕ”.

Σχετική είδηση: Με 149 ψήφους «πέρασε» το νομοσχέδιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος