Οι βραχυχρόνιες μισθώσεις διαμορφώνουν νέο τοπίο στην αγορά (video)

Παράταση μέχρι την επόμενη Πέμπτη δόθηκε στους εκτιμητές ακινήτων προκειμένου να ολοκληρώσουν τις εισηγήσεις τους για τις νέες αντικειμενικές αξίες. Οι βραχυχρόνιες μισθώσεις πάντως αναμένεται να διαμορφώσουν νέο τοπίο στην κτηματαγορά.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα βραχυχρόνιων μισθώσεων, Airbnb, ανατρέπει τις προβλέψεις για μεγάλες μειώσεις των αντικειμενικών αξιών σε πολλές περιοχές της χώρας. Ακίνητα που μέχρι πέρυσι δύσκολα έβρισκαν αγοραστή παρότι πωλούνταν σε τιμές που δεν ξεπερνούσαν τις 15.000 και 20.000 ευρώ, άρχισαν να αποκτούν εμπορικό ενδιαφέρον και η αξία τους να διπλασιάζεται και να τριπλασιάζεται. Δωμάτια και γκαρσονιέρες που μισθώνεται με τη μέρα ή την εβδομάδα εξασφαλίζουν εισόδημα 400 με 600 ευρώ το μήνα ενώ τα δυάρια φτάνουν και τα 750 ευρώ με μόλις 180 διαμονές το χρόνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυξήσεις που πιθανόν να υπερβαίνουν το 20%, αναμένονται σε περιοχές με αντικειμενικές αξίες που κυμαίνονται μεταξύ 600 και 800 ευρώ το τετραγωνικό. Oι μειώσεις θα αφορούν σε περιοχές με σημερινές αξίες ανω των 2500 ευρώ το τετραγωνικό.

Πηγή: ΕΡΤ1

Ρεπορτάζ: Νίκος Γρυλλάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος