Οι συγκλονιστικές εικόνες από το καμένο εσωτερικό του Euroferry Olympia – Καταγγελίες οδηγών για τις συνθήκες του πλοίου

Τέσσερις μέρες μετά και πυκνός καπνός εξακολουθεί να βγαίνει από τα έγκατα του πλοίου, όπως φαίνεται στο βίντεο που εξασφάλισε η ΕΡΤ. Διακρίνονται στη σειρά όλα τα φορτηγά που έχουν καεί ολοσχερώς και τα αποκαΐδια από το κατάστρωμα του πλοίου. Η εικόνα, αποκαρδιωτική.

Σε άλλα βίντεο που δημοσίευσε η Πυροσβεστική, διακρίνονται οι Πυροσβέστες μέσα στο πλοίο με ειδικές στολές και εξοπλισμό που τους προστατεύει από τις υψηλές θερμοκρασίες και τα επικίνδυνα αέρια, να αναζητούν αγνοούμενους.

Οι συγγενείς των αγνοουμένων ξεσπούν και ζητούν να μεταφερθούν με ταχύπλοο δίπλα στο καμένο πλοίο, για να δουν από κοντά τις προσπάθειες διάσωσης των εγκλωβισμένων .

Στις μαρτυρίες τους οι διασωθέντες περιγράφουν τις ώρες αγωνίας και πανικού που πέρασαν μέχρι να εγκαταλείψουν το πλοίο.

Στη θαλάσσια περιοχή όπου βρίσκεται το πλοίο υπάρχουν τρία πλωτά του Λιμενικού Σώματος, πέντε ρυμουλκά, ένα σκάφος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ παραμένουν σε ετοιμότητα δύο ελικόπτερα.

Καταγγελίες για τις συνθήκες στο πλοίο – «Καμπίνες-στάβλοι»

Οι έρευνες των δικαστικών αρχών και της Επιτροπής διερεύνησης ναυτικών ατυχημάτων αναμένεται να ρίξουν φως στα αίτια της τραγωδίας στο Euroferry Olympia.

Αναπάντητα παραμένουν ερωτήματα όπως: από ποια αιτία ξέσπασε η φωτιά στο γκαράζ του πλοίου, πώς ενήργησε το πλήρωμα τα πρώτα κρίσιμα λεπτά, εάν λειτούργησαν τα συστήματα πυρασφάλειας, πώς είχαν παραμένει στο γκαράζ οδηγοί φορτηγών;

Οι καταγγελίες συγγενών αγνοουμένων οδηγών είναι αποκαλυπτικές για τις συνθήκες στις καμπίνες του πλοίου .

«Οι καμπίνες που διαθέτει το συγκεκριμένο καράβι, είναι λίαν επιεικώς στάβλοι. Εν μέσω κορονοϊού τους βάζουν τέσσερις τέσσερις,» αναφέρει η σύζυγος του αγνοούμενου οδηγού Νίκου Μπεκιάρη.

Επαγγελματίες οδηγοί που ταξιδεύουν στη γραμμή Ηγουμενίτσα – Ιταλία καταγγέλλουν ότι η φόρτωση των οχημάτων στο γκαράζ γινόταν με τρόπο που δεν επέτρεπε καλά-καλά ούτε την αποβίβαση των οδηγών.

Σύμφωνα με την πλοιοκτήτρια εταιρία τα αποτελέσματα της τελευταίας επιθεώρησης στο Euroferry Olympia., στις 16 Φεβρουαρίου ήταν ικανοποιητικά.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της εταιρίας στο τελευταίο ταξίδι του πλοίου υπήρχαν ελεύθερες καμπίνες σε ποσοστό 40 %.

Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Σόνια Φίλη, Μαρία Παγκράτη, Βασίλης Σιώμος
Επιμέλεια: Ειρήνη Βασάλου, Νίκος Κουντούρης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος