Οι συγκεντρώσεις για την Πρωτομαγιά

Στην αντίστροφη μέτρηση για τις εκδηλώσεις της Πρωτομαγιάς, συνδικάτα και μαζικοί φορείς, ανακοινώνουν τις συγκεντρώσεις τους και δημοσιοποιούν το σκεπτικό τους.

Με κεντρικό σύνθημα “με τα συνδικάτα για δημοκρατία και κοινωνική προκοπή – έξω η βία από τα συνδικάτα”, η ΓΣΕΕ καλεί σε συγκέντρωση στην Αθήνα στην πλατεία Κλαυθμώνος την Τετάρτη 1η Μάη στις 11πμ.

Οι συγκεντρώσεις για την ΠρωτομαγιάΌπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της: “Η ΓΣΕΕ καλεί τις οργανώσεις μέλη της να προκηρύξουν 24ωρη Απεργία, στο πεδίο εκπροσώπησής τους, για την Τετάρτη 1η Μαΐου 2019 και καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, στις συγκεντρώσεις για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς στην Αθήνα, στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 11 το πρωί και στις συγκεντρώσεις των κατά τόπους Εργατικών Κέντρων την ίδια μέρα σε όλη τη χώρα.
Τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες εργαζόμενοι, με κυρίαρχο αυτό της ανεργίας και της υποαπασχόλησης, καθιστούν αδιαπραγμάτευτες τις ανάγκες τους και κάνουν αναγκαία την παρουσία των Συνδικάτων, παρά τις προσπάθειες αυτών, που χρησιμοποιούν βία και τραμπουκισμούς, για να σπείρουν τη διχόνοια, προσφέροντας έτσι άψογες υπηρεσίες στην κυβέρνηση, με την οποία έχουν ταύτιση συμφερόντων, όπως έδειξαν και τα πρόσφατα γεγονότα με τη ματαίωση του Συνεδρίου της ΓΣΕΕ.

Οι εργαζόμενοι όμως έχουν συνειδητοποιήσει ότι τα κόμματα πρέπει να μείνουν εκτός Συνδικάτων, όπως και ότι οι βιαιοπραγίες δεν έχουν θέση πουθενά στην ελληνική κοινωνία.
Γι’ αυτό και λέμε: « Με τα Συνδικάτα για δημοκρατία και κοινωνική προκοπή- Έξω η βία από τα Συνδικάτα- Έξω τα κόμματα και οι κομματικοί στρατοί από το Συνδικαλιστικό κίνημα».
Αυτή την ιστορική μέρα της 1ης Μάη ενώνουμε τη φωνή μας με όλους εκείνους που παλεύουν ενάντια στη φτώχεια και την εξαθλίωση, στις αδικίες, στις διακρίσεις, στην κατακρήμνιση δημοκρατικών, εργασιακών, οικονομικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Τιμώντας τους πρωτοπόρους αγωνιστές του εργατικού κινήματος όλες και όλους εκείνους που θυσιάστηκαν διαχρονικά για τη δημοκρατία, δίχως να ρισκάρουν τις ζωές άλλων, τη δικαιοσύνη δίχως να την υπονομεύουν με τις ενέργειές τους και τις πράξεις τους για την ισότητα την οποία και εννοούσαν, οφείλουμε να δώσουμε αγωνιστικό-απεργιακό παρόν στο κάλεσμα την Τετάρτη 1η Μάη 2019”.

H AΔΕΔΥ

Η συνομοσπονδία των δημοσίων υπαλλήλων τονίζει ότι: “Η Κυβέρνηση αντί να θριαμβολογεί για έξοδο από τα μνημόνια, θα πρέπει να σκύψει με σεβασμό πάνω στα ερείπια και τις στάχτες των μνημονιακών πολιτικών για να επουλώσει τις πληγές.

Ο φετινός εορτασμός για εμάς τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρομεσαίους, τους επιστήμονες πρέπει να αποτελέσει αφετηρία για ενωτικούς αγώνες με στόχο την ανατροπή αυτών των πολιτικών.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. σας καλεί την Τετάρτη, 1 Μαΐου 2019, ώρα 11:00πμ σε συγκέντρωση των συνδικάτων στην Πλατεία Κλαυθμώνος. Θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή”.

Οι συγκεντρώσεις για την ΠρωτομαγιάΤο ΠΑΜΕ

Όπως έχει ήδη ανακοινώσει το ΠΑΜΕ, καλεί στο Σύνταγμα στις 10.30πμ. Σχολιάζοντας την ανακοίνωση της ΓΣΕΕ αναφέρει ότι: “Η συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ (Παναγόπουλος – Κιουτσούκης – Βασιλόπουλος – Καραγεωργόπουλος) κυκλοφόρησε αφίσα και ανακοίνωση για την Πρωτομαγιά. Πρόκειται για υλικά που λερώνουν το νόημα της Πρωτομαγιάς και συκοφαντούν τις διεκδικήσεις και τον αγώνα των εργαζομένων.
Σπαταλούν τα χρήματα από τις εισφορές των εργαζομένων για να εκδίδουν ανακοινώσεις εμετικές, που θα μπορούσαν να φέρουν την υπογραφή της Χρυσής Αυγής.
Τέτοια κείμενα Χρυσαυγήτικης λογικής πρέπει να πεταχτούν στα σκουπίδια.
Οι εργαζόμενοι, τα συνδικάτα να δώσουν αποφασιστική απάντηση με τη μαχητική τους παρουσία στις συγκεντρώσεις των εργατικών κέντρων, των ομοσπονδιών και των συνδικάτων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ σε όλες τις πόλεις.
Στην Αθήνα στο Σύνταγμα στις 10.30 το πρωί”.

Οι συγκεντρώσεις για την ΠρωτομαγιάΣτο Μουσείο καλεί η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται μεταξύ άλλων πως: “Μετά από τους εργοδότες και τους μάνατζερ που έγιναν μέλη σωματείων, σειρά πήραν οι δοτές διοικήσεις. Είναι η πρώτη φορά από το 1985, με το διορισμό του Ραυτόπουλου, που η ΓΣΕΕ έχει διορισμένη διοίκηση. Καταγγέλλουμε τον διορισμό διοίκησης στην ΓΣΕΕ και στην ΟΙΥΕ από τα αστικά δικαστήρια στα οποία προσέφυγαν τόσο ο υποταγμένος συνδικαλισμός όσο και το ΠΑΜΕ. Καλούμε τους εργαζόμενους και τα σωματεία τους να μην συναινέσουν σε τέτοιες πρακτικές και να μην αναγνωρίσουν καμία εγκάθετη διοίκηση. Καταγγέλλουμε κάθε είδους παρέμβαση της αστικής δικαιοσύνης στα εργατικά συνδικάτα. Μόνο οι εργάτες και οι συνελεύσεις τους μπορούν να αποφασίζουν για το μέλλον τους και όχι το κράτος και οι δικαστές.


Απάντηση στην κρίση και στον εκφυλισμό μπορεί να δώσει μόνο η ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος και η δημιουργία ενός κέντρου αγώνα, που να οργανώνει πραγματικούς αγώνες, απεργίες και μάχες. Για να ηττηθεί ο «συνδικαλισμός» της ταξικής συνδιαλλαγής, για να μπει τέλος στην ανάμειξη του κράτους και των αφεντικών στα συνδικάτα.

Καλούμε κάθε εργαζόμενο, σωματείο, συλλογικότητα, που θέλει να παλέψει για να ανατραπεί η βάρβαρη επίθεση να μετατρέψει την Πρωτομαγιά σε σταθμό για την ταξική ανασυγκρότηση εργατικού του κινήματος. Να διοργανώσουμε από κοινού την πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση στο Μουσείο στις 10:30 π.μ. και την διαδήλωση στη Βουλή”.

Η ΕΙΝΑΠ

Με ανακοίνωσή της η ΕΙΝΑΠ “καλεί τους συναδέλφους να πάρουν μέρος στις πρωτομαγιάτικες διαδηλώσεις με αγωνιστικό προσανατολισμό και να διεκδικήσουν μαζί με τους άλλους εργαζόμενους :
Χρηματοδότηση των Νοσοκομείων.
Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
Μονιμοποίηση των συμβασιούχων.
Ανάκτηση όλων των μισθολογικών απωλειών.
Ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά.
Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας”.

Σε άλλη ανακοίνωσή της η ΕΙΝΑΠ τονίζει πως “έχει αντιταχθεί σθεναρά στις ελαστικές σχέσεις εργασίας, στα Νοσοκομεία, στην Παιδεία, στους ΟΤΑ κ.λπ.
Σε Αθήνα και Πειραιά υπηρετούν χιλιάδες επικουρικοί γιατροί, νοσηλευτές, συμβασιούχοι ΟΑΕΔ, καθαριστές, τραπεζοκόμοι και λοιπές ειδικότητες που τους επόμενους μήνες απολύονται.
Είμαστε υπέρ της σταθερής και μόνιμης δουλειάς.
Στηρίζουμε την πρωτοβουλία Σωματείου που στοχεύει στην ίδια κατεύθυνση .
Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στην πρωτοβουλία που πήραν δεκάδες σωματεία στον Ευαγγελισμό στις 11/04/19 για συλλαλητήριο στις 8 Μαΐου 2019 στις 4.00μ.μ. σε συγκέντρωση στην Πολυκλινική (Πειραιώς 3, Ομόνοια) και πορεία στο υπουργείο Υγείας”.

Οι συγκεντρώσεις για την ΠρωτομαγιάΈξω από το Υπουργείο Εργασίας καλούν ΚΕΕΡΦΑ και Συντονισμός ενάντια στα μνημόνια

Στις 10.30πμ με προσυγκέντρωση έξω από το Υπ. Εργασίας καλούν ΚΕΕΡΦΑ και Συντονισμός ενάντια στα μνημόνια για “αντιφασιστική και αντιρατσιστική εργατική Πρωτομαγιά”.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι: “Νικηφόρες απεργίες και αγώνες μεταναστών εργατών έγιναν παράδειγμα για όλη την εργατική τάξη. 52 χρόνια από τη Χούντα δεν ξεχνάμε τις απεργίες που έδιναν από τότε Πακιστανοί μαζί με ντόπιους εργάτες σε εργοστάσια όπως η Νάσιοναλ Καν κόντρα στο καθεστώς της δικτατορίας.
Να ολοκληρωθεί η δίκη της Χρυσής Αυγής και να μπουν φυλακή ισόβια οι δολοφόνοι νεοναζί. Να μην περάσει η σκανδαλώδης αλλαγή του Ποινικού Κώδικα που μειώνει τις ποινές για τους ηγέτες εγκληματικής οργάνωσης, διάταξη που φωτογραφίζει τον Μιχαλαλολιάκο και τους άλλους υπόδικους της ναζιστικής συμμορία. Δεν θα τους αφήσουμε προεκλογικά να παριστάνουν ότι είναι νόμιμο κόμμα. Η ιστορική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας και της Νίκαιας να μην παραχωρήσει χώρους για προεκλογικά περίπτερα στην Χρυσή Αυγή χρειάζεται να γίνει απόφαση όλων των δημοτικών συμβουλίων. Η ΠΟΣΠΕΡΤ έχει ζητήσει από την διακομματική επιτροπή να αποκλειστούν από τον τηλεοπτικό χρόνο.
Διαδηλώνουμε μαζικά στην Εργατική Πρωτομαγιά στο Υπ. Εργασίας στη Σταδίου στις 10.30πμ μαζί με εργατικά σωματεία, φοιτητικούς συλλόγους, κοινότητες μεταναστών και πρόσφυγες από τα καμπς. Ελάτε να παλέψουμε μαζί”.

Σχετική είδηση: Ναυτεργατική απεργία την Πρωτομαγιά

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος