Οι ήρωες της πανδημίας — Γιατροί & νοσηλευτές αδιάκοπα στην πρώτη γραμμή (video)

Βρίσκονται στις επάλξεις είκοσι τέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο. Οι γιορτές με την οικογένεια είναι σπάνιες, έως και ανύπαρκτες. Ειδικά τα τελευταία δύο χρόνια και εν μέσω πανδημίας, νοσηλεύτριες και νοσηλευτές παραμένουν δίπλα στους ασθενείς τους ακόμη και αν το ημερολόγιο γράφει «Χριστούγεννα».

Είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης. Εδώ και δύο χρόνια βρίσκονται αντιμέτωποι καθημερινά με τον αόρατο εχθρό. Έναν εχθρό που νίκησε περισσότερους από 20.000 συνανθρώπους μας.

Στελεχώνουν τα νοσοκομεία μας 24 ώρες το 24ωρο ακόμη κι αυτές τις ημέρες, που όλοι βρίσκονται μαζί με τους αγαπημένους τους ανθρώπους. Όμως είναι εκεί, για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, μακριά από τις οικογένειες τους.

Ο χρόνος αποκτά διαφορετική σημασία. Το αντιλαμβάνεται κανείς από την πύλη του νοσοκομείου. Το προσωπικό ασφαλείας, οι καθαριστές, οι τραυματιοφορείς, εργάζονται ακούραστα, αξιοποιώντας κάθε δευτερόλεπτο.

Ενώνονται όλοι σα μια γροθιά, ξεχνούν τα πάντα για το κοινό καλό, για να προσφέρουν όσο περισσότερα μπορούν σε αυτούς που το έχουν περισσότερο ανάγκη αυτές τις γιορτινές ημέρες.

Ένα «ευχαριστώ» είναι λίγο μπροστά στην προσφορά αυτών των ανθρώπων που αψηφούν τον κίνδυνο και παλεύουν ακούραστα, έως ότου ο εφιάλτης θα ανήκει στο παρελθόν.

Ρεπορτάζ: Ρεγγίνα Σαβούρδου, Ειρήνη Κυρίτση, Ελβίρα Κριθάρη, Δέσποινα Αμαραντίδου, Μίνα Μαυρογιάννη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος