Οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑΣΥ για τα ιδιωτικά συνεργεία

Στο θέμα των συνθηκών εργασίας στα ιδιωτικά συνεργεία στο χώρο της ΣΤΑ.ΣΥ. αναφέρεται το σωματείο εργαζομένων, και τις χαρακτηρίζει “εργασιακές συνθήκες γαλέρας”.

Συγγκεκριμένα το σωματείο εργαζομένων ΣΤΑΣΥ, σχολιάζει πως: “Δεκάδες εργαζόμενοι σε ιδιωτικά εργολαβικά συνεργεία φύλαξης και καθαρισμού εντός του χώρου της ΣΤΑ.ΣΥ βρίσκονται σε απόγνωση καθώς αναγκάζονται να εργάζονται σε καθεστώς εργασιακού μεσαίωνα, σε συνθήκες «γαλέρας».

Μεγάλες καθυστερήσεις στους μισθούς, που σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνούν και τους τρεις μήνες, εργασιακή ανασφάλεια και τρομοκρατία διαμορφώνουν ένα εργασιακό περιβάλλον φρίκης για αυτούς τους συναδέλφους μας, οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα και ιδιαίτερα ενόψει των εορτών του Πάσχα.
Είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε να συνεχιστεί αυτή η απαράδεκτη κατάσταση στον κοινό εργασιακό χώρο μας”.

Συνεχίζοντας, στην ίδια ανακοίνωση, αεπισημαίνεται ότι: “Το Σωματείο μας εκφράζοντας το σύνολο των συναδέλφων στη ΣΤΑ.ΣΥ:
• Δηλώνει ότι θα στηρίξουμε, με όλες τις δυνάμεις μας, τους συναδέλφους μας, οι οποίοι κάτω από την απειλή της απόλυσης δεν έχουν τη δυνατότητα ούτε συνδικαλιστικής εκπροσώπησης.

• Καλούμε τη Διοίκηση της ΣΤΑΣΥ να παρέμβει στους ιδιώτες εργολάβους, με τους οποίους έχει συνάψει συμβάσεις, ώστε να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους απέναντι στους εργαζόμενους τους.

• Διεκδικούμε τη πρόσληψη αυτών των συναδέλφων από τη ΣΤΑ.ΣΥ ως μόνιμο και τακτικό προσωπικό της Εταιρείας”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος