Οι εργασιακές σχέσεις και το ασφαλιστικό την περίοδο της πανδημίας

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, μέσω του Γραφείου Εργασίας της Διεύθυνσης Εξυπηρέτησης Επιχειρηματία και το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ, συνδιοργανώνουν διαδικτυακή Εκδήλωση Νομικής Πληροφόρησης τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021, από τις 17:00 έως 19:00, με θέμα: “Οι εργασιακές σχέσεις την περίοδο της πανδημίας και οι νέες αλλαγές του Ν. 4670/2020 στο κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα”.

Ο στόχος είναι να ενημερωθούν άνεργοι και εργαζόμενοι για τις εργασιακές σχέσεις την περίοδο της πανδημίας. Θα συζητηθούν θέματα όπως η αναστολή συμβάσεων εργασίας, η παράταση και ανάκληση αναστολής συμβάσεων εργασίας, το θεσμικό πλαίσιο για την τηλεργασία, την αποζημίωση ειδικού σκοπού, την άδεια ειδικού σκοπού. Επίσης θα γίνει συζήτηση για τις νέες αλλαγές στο κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα, την ένταξη του ΕΤΕΑΕΠ στον ΕΦΚΑ, την ψηφιοποίηση του ΕΦΚΑ/ e-ΕΦΚΑ, τα ποσοστά αναπλήρωσης σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, τον επαναπροσδιορισμό του τρόπου υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών των ελευθέρων επαγγελματιών, την τροποποίηση του πλαισίου παράλληλης και διαδοχικής ασφάλισης, τη μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου για την απασχόληση συνταξιούχων, κ.ά.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη. Για την εγγραφή, που είναι υποχρεωτική, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να ακολουθήσουν τον  σύνδεσμο στη Διαδικτυακή Εκδήλωση Νομικής Πληροφόρησης.

ΠΗΓΗ: ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος