Πανελλαδικές 2022: Οι εκτιμήσεις για το πώς θα κυμανθούν οι φετινές βάσεις

«Αν τα προηγούμενα χρόνια υπήρχε μια δυσκολία, φέτος η δυσκολία είναι τεράστια», δήλωσε στην ΕΡΤ και στη δημοσιογράφο Σταυρούλα Χριστοφιλέα ο σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού Κωνσταντίνος Κότιος κάνοντας εκτιμήσεις για το πού θα κινηθούν οι βάσεις του 2022.

Το μόνο που θα μπορούσε να πει κάποιος στους μαθητές με σχετική ασφάλεια, θα ήταν ότι υψηλόβαθμες σχολές κάθε πεδίου ενδέχεται να έχουν μια μικρή πτώση, κάτι που είναι φυσιολογικό μιας και από το 2018 ως το 2020 οι βαθμολογίες έχουν μειωθεί σε όλα τα μαθήματα εκτός από τη Χημεία, πρόσθεσε ο κ. Κότιος.

Μιλώντας για τους παράγοντες διαμόρφωσης των βάσεων ο κ. Κότιος είπε ότι εξαρτώνται από τις βαθμολογίες των μαθητών, τις θέσεις των εισακτέων και τις δηλώσεις των μαθητών, οι οποίες όμως δεν έχουν γίνει ακόμη επομένως δεν μπορεί να ξέρει κανείς ακόμη πώς οι βάσεις θα διαμορφωθούν τελικά.

Τέλος ο κ. Κότιος ανέφερε ότι οι βάσεις αναμένονται φέτος πριν από τον Δεκαπενταύγουστο, ενώ συμβούλεψε τα παιδιά να δηλώσουν «με μοναδικό κριτήριο τι είναι κοντά σε εσάς».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος