Καταγγελία που χρήζει άμεσης εξέτασης από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, έκανε η ομοσπονδία εργατοϋπαλλήλων χημικής βιομηχανίας Ελλάδος (ΟΕΧΒΕ). Τονίζοντας πως η δημοκρατία στους χώρους δουλειάς δεν πρέπει να είναι ζητούμενο, αλλά αυτομνόητο, η ομοσπονδία καταφέρεται εναντίον της εταιρείας Μόρνος Α.Ε. του ομίλου Φιλίππου και καλεί τον Υπουργό Εργασίας να παρέμβει.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΟΕΧΒΕ: “Η τρομοκρατία και ο εκφοβισμός ξεπερνάει κάθε λογική. Η Διοίκηση της εταιρείας με διαδικασίες εξπρές, απέλυσε τρεις εργαζόμενους (8/1/2016) με το σκεπτικό του παραδειγματισμού για το σύνολο των εργαζομένων !!!
Είναι η ωμή πραγματικότητα που ο Γενικός Διευθυντής κ. Σηφάκης με ύφος καρδινάλιου, δεν δίστασε να την προβάλει.
Το Σωματείο των Εργαζομένων έμεινε εμβρόντητο από το συγκεκριμένο επιχείρημα στη συνάντηση που είχε με τον Γενικό Διευθυντή.
Το ίδιο επιχείρημα πρόβαλε ο κύριος αυτός και στην παρέμβαση που έγινε από την Ομοσπονδία.
Συγκεκριμένα ο κ. Σηφάκης ανέφερε ότι «τους απέλυσα για να παραδειγματιστούν οι υπόλοιποι γιατί δεν μπορώ να γνωρίζω ποιός είναι ο ένοχος που στη γραμμή παραγωγής διαπιστώθηκε αστοχία στο παραγόμενο προϊόν» και συνεχίζοντας την άθλια και απαράδεκτη επιχειρηματολογία ανέφερε ότι ζήτησε απ’ τους εργαζόμενους, ο ένοχος να ομολογήσει την πράξη του.
Εφόσον κανείς δεν ανταποκρίθηκε και ούτε κάποιος συνάδελφός του τον κατέδωσε, αποφάσισε για παραδειγματισμό να απολύσει τρεις τυχαίους εργάτες !!!”.
Τέλος η ομοσπονδία σημειώνει πως: “Στη συνάντηση δε που είχε με το Σωματείο των Εργαζομένων, επιτέθηκε στον Γεν. Γραμματέα του Σωματείου με τους απαράδεκτους χαρακτηρισμούς «κάτσε καλά εσύ γιατί θα δεις τι θα πάθεις από εδώ και πέρα, άμα σε στοχοποιήσω εγώ».
Όλοι μας κατανοούμε, ότι ο κύριος αυτός ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.
Μας θύμισε δε με τις πράξεις του, τους φασίστες κατακτητές της χώρας μας, που σκότωναν γυναικόπαιδα για να παραδειγματιστούνε οι Έλληνες πατριώτες.
Το Σωματείο, προγραμμάτισε στις 11/1/2016, ώρα 3.00 μ.μ., Γενική Συνέλευση στο εργοστάσιο, για να αποφασίσουν δυναμικές αντιδράσεις.
Η Ομοσπονδία μας, το συνδικαλιστικό κίνημα θα είναι στο πλευρό τους, απαιτώντας την επαναπρόσληψη των απολυμένων και την καταδίκη της λογικής Σηφάκη”.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος