OEXBE: Επιστρέφουν οι απολυμένοι στα Λιπάσματα Καβάλας

Για δικαίωση του αγώνα των απολυμένων στα Λιπάσματα Καβάλας, κάνει λόγο η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδας.

Συγκεκριμένα η ΟΕΧΒΕ αναφέρει ότι: “Μετά από 18 μήνες σκληρό και δύσκολο αγώνα οι απολυμένοι στις 20 Ιανουαρίου επιστρέφουν στη δουλειά τους με όλα τα δικαιώματά τους.

Όλοι μαζί ενωμένοι κάτω από τη σκέπη του Σωματείου πάλεψαν κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες για να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις αυτής της μεγάλης ΝΙΚΗΣ.
Σήμερα όλοι αναγνωρίζουν το απόλυτο δίκιο των απολυμένων αλλά δυστυχώς στην πορεία των 18 μηνών πολλοί ήταν αυτοί που όχι μόνο δεν προσπαθούσαν να συμβάλουν στην αποκατάσταση της κανονικότητας στην επιχείρηση αλλά ακολουθούσαν τον δρόμο της συκοφάντησης και της απομόνωσης.

Πολλοί τοπικοί παράγοντες και όχι μόνο συντάχθηκαν με τις παράλογες λογικές του εργοδότη κλείνοντας τα μάτια σε όσα παράνομα έπαιρναν σάρκα και οστά στην επιχείρηση με την καταστρατήγηση κάθε εργασιακής σχέσης”.

OEXBE: Επιστρέφουν οι απολυμένοι στα Λιπάσματα ΚαβάλαςΣυνεχίζοντας η ομοσπονδία τονίζει πως: “Πολλοί ήταν αυτοί που βρήκαν ως ευκαιρία τις παράνομες απολύσεις και παίζοντας με την ανάγκη εργασίας του κάθε άνεργου – πολίτη μεσολάβησαν ρουσφετολογικά για να καλυφθούν οι θέσεις εργασίας των απολυμένων από άλλους εργαζόμενους.
ΠΟΛΛΟΙ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΣΑΝ ΤΗ ΛΥΣΗ!!!
Όπως και να είναι σήμερα είμαστε στην επόμενη ημέρα που πρέπει να αφήσει πίσω το χθες και τις κακές αναμνήσεις φυσικά όμως κανείς δεν πρέπει να ξεχάσει τους ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΕΣ σε αυτό τον αγώνα αλλά και ΟΣΟΥΣ προσπάθησαν να διαβάλλουν και να εκμεταλλευτούν για προσωπικά οφέλη την αδικία.
ΟΛΑ πρέπει να τα θυμόμαστε αλλά με το συναίσθημα της μεγαλοψυχίας και της ικανοποίησης του αποτελέσματος, στοιχείο που διακρίνει αυτούς που ξέρουν να αγωνίζονται με το κεφάλι ΨΗΛΑ”.

OEXBE: Επιστρέφουν οι απολυμένοι στα Λιπάσματα ΚαβάλαςΤέλος,στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται: “Ως Ομοσπονδία νιώθουμε ιδιαίτερη χαρά και υπερηφάνεια που ένα τέτοιο Σωματείο συγκαταλέγεται στα Σωματεία – μέλη μας.
Ως Ομοσπονδία ΣΥΓΧΑΙΡΟΥΜΕ όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου για την αξιέπαινη και ενωτική τους στάση οδηγώντας τους απολυμένους στον κοινό στόχο.

Ως Ομοσπονδία ΣΥΓΧΑΙΡΟΥΜΕ τον πρόεδρο του Σωματείου και μέλος της Διοίκησης της Ομοσπονδίας συνάδελφο ΝΙΚΟ ΒΟΓΙΑΤΖΙΔΗ που έδωσε και την ψυχή του σε αυτόν τον αγώνα.

Ως Ομοσπονδία ΣΥΓΧΑΙΡΟΥΜΕ τους πάντες που βοήθησαν για να υπάρξει αυτό το αποτέλεσμα Συνδικαλιστικές Οργανώσεις, Κυβερνητικά Στελέχη, Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης μέχρι και τον ανώνυμο πολίτη.

ΛΥΠΟΥΜΑΣΤΕ για όσους έπαιξαν παιχνίδια στις πλάτες των απολυμένων κλείνοντας τα μάτια στην αδικία και στην νομιμότητα.
ΛΥΠΟΥΜΑΣΤΕ για περίεργες πολιτικές στάσεις που συγκαταλέγονται στη σφαίρα του ανεξήγητου.
ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΜΕ για όσους πικράθηκαν με το θετικό αποτέλεσμα του 18μηνου αγώνα”.

OEXBE: Επιστρέφουν οι απολυμένοι στα Λιπάσματα ΚαβάλαςΗ ΓΣΕΕ

Για το ίδιο θέμα η ΓΣΕΕ “εκφράζει την πλήρη ικανοποίησή της για την έκβαση του αγώνα των απολυμένων της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων, οι οποίοι μετά από 1,5 χρόνο επιστρέφουν πίσω στην εργασία τους.

Η ΓΣΕΕ από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο πλευρό των απολυμένων της ΒΦΛ, οι οποίοι μέσα από συνδικαλιστικούς και δικαστικούς αγώνες, κατάφεραν να δικαιωθούν και να επιβάλουν στη διοίκηση της εταιρείας την επιστροφή στα καθήκοντά τους, γεγονός που επικυρώθηκε στην τριμερή συνάντηση που διεξήχθη στο Υπουργείο Εργασίας.

Η συγκεκριμένη δικαίωση για τους 200 απολυμένους των Φωσφορικών Λιπασμάτων, αποδεικνύει με τον πλέον περίτρανο τρόπο ότι κανείς αγώνας δεν είναι χαμένος όταν δίνεται με πάθος, μεθοδικότητα, συντονισμό, επιμονή, στρατηγική και συμμαχία των δυνάμεων της μισθωτής εργασίας”.

Σχετική είδηση: Καβάλα: Δικαιώθηκε ο αγώνας των απολυμένων από τα λιπάσματα (video)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος