ΟΑΚΑ-Επεισόδια στο ματς ΠΑΟ-Ολυμπιακού: 18 προσαγωγές, 8 μέχρι τώρα οι συλλήψεις (video)

Μια ακόμα μαύρη σελίδα στην ιστορία του ποδοσφαίρου γράφτηκε χτες το βράδυ όταν οπαδοί του Παναθηναϊκού μπούκαραν στον αγωνιστικό χώρο του Ολυμπιακού σταδίου με αποτέλεσμα να διακοπεί το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Βαριά πληγωμένο το ποδόσφαιρο βαριά τιμωρία περιμένει τον Παναθηναϊκό. Οχτώ συλλήψεις για τα σοβαρά επεισόδια που διαδραματίστηκαν στην αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ και ευθύνονται για τη διακοπή του αγώνα στο 70ο λεπτό, κι ενώ το σκορ ήταν 1-0 υπέρ των «ερυθρολεύκων».

Από τη Γενική Αστυνομική διεύθυνση Αττικής ο Δημήτρης Καραστεφανής μεταδίδει:

Βίντεο από τη στιγμή των επεισοδίων, όπου διακρίνονται αρκετοί από τους ταραξίες, οι οποίοι σε δύο περιπτώσεις μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο, έχουν στη διάθεση τους οι Αρχές.

Σε αυτά φαίνονται κάποιοι, που κατευθύνονται στον πάγκο του Ολυμπιακού και χτυπούν ανθρώπους του πειραϊκού συλλόγου. Από τον διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ γίνεται λόγος και για μαχαίρι που είχε στην κατοχή του ένας από τους ταραξίες.

Μια μικρή μειονότητα δεν σεβάστηκε τον κόπο των ποδοσφαιριστών, σχολίασε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Σύμφωνα με το νέο αθλητικό νομοσχέδιο που είναι σε ισχύ, οι δράστες των επεισοδίων δεν θα μείνουν ατιμώρητοι.

Θα τους ασκηθεί άμεσα από τον εισαγγελέα ποινική δίωξη και θα τους επιβληθούν περιοριστικοί όροι, κάτι που σημαίνει πως θα τους απαγορευτεί δια βίου η είσοδος σε γήπεδα, ανεξάρτητα από το πότε θα γίνει η δίκη. Αν δε, οι συλληφθέντες παραβούν τους περιοριστικούς όρους, τότε κινδυνεύουν άμεσα με ποινή φυλάκισης.

ΟΑΚΑ-Επεισόδια στο ματς ΠΑΟ-Ολυμπιακού: 18 προσαγωγές, 8 μέχρι τώρα οι συλλήψεις (video)

Γ. Βασιλειάδης: Να οδηγηθούν οι δράστες στη δικαιοσύνη

Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να πάρει όλα τα μέτρα ώστε να εντοπιστούν οι πρωταγωνιστές των σοβαρών επεισοδίων χθες στο Ολυμπιακό στάδιο, δήλωσε ο υφυπουργός αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, μιλώντας σήμερα στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΠΟΡ FM 94,6». Ο υφυπουργός τόνισε πως πρέπει επιτέλους να επιβληθούν ποινές στους δράστες για να σταλούν μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση και τόνισε πως ο νόμος πλέον προβλέπει τις αντίστοιχες ποινές.

«Υπάρχουν οκτώ συλλήψεις, υπάρχει επεξεργασία όλου του οπτικού υλικού και από τις κάμερες ασφαλείας του γηπέδου, όσο και από την τηλεόραση, ώστε να υπάρχει ταυτοποίηση.
Το παιδί που έχει πάρει το σημαιάκι θα πρέπει να πάρει και τις ανάλογες ευθύνες. Να δούμε με τι εισιτήριο μπήκε και να υποστεί τις συνέπειες».

«Είναι κομβικό όπου υπάρχει δυνατότητα να οδηγηθούν οι δράστες στη δικαιοσύνη. Ο νόμος προσφέρει τη δυνατότητα να τελειώνουμε με αυτούς τους τύπους. Υπάρχει πλέον δυνατότητα να διαταχθεί η απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα με ταυτόχρονη παρουσία στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η ατιμωρησία. Και το ιδιώνυμο λάθος ήταν, λάθος από την άλλη πλευρά.

Θέλεις μια δίκαιη δίκη, αλλά μέχρι να γίνει πρέπει να πάρουμε τα μέτρα μας για να απαγορεύσουμε σε αυτούς να ξαναμπούν στο γήπεδο. Κι αν παραβιάσεις τον όρο αυτό, τότε είσαι απευθείας μέσα. Αν με τις συλλήψεις που έχουν γίνει, ασκηθούν διώξεις και εφαρμοστεί ο νόμος, τότε το μήνυμα είναι σαφές. Το πρόβλημα είναι ότι δεν στέλνουμε τα μηνύματα αυτά. Γι’ αυτό η σημερινή μέρα είναι κρίσιμη».

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος