ΟΑΕΔ: Ψηφιακή αίτηση για το βοήθημα ανεργίας αυτοαπασχολουμένων

Ακόμη μια νέα ψηφιακή υπηρεσία ενεργοποιήθηκε  για την εξυπηρέτηση των πολιτών από τον  Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού.

Πρόκειται  για την ψηφιακή υποβολή αίτησης για το βοήθημα ανεργίας αυτοαπασχολουμένων, στο πλαίσιο της ψηφιακής μετάβασης του οργανισμού.

Οι άνεργοι αυτοαπασχολούμενοι μπορούν πλέον να κάνουν ηλεκτρονική αίτηση για το μηνιαίο βοήθημα ανεργίας, ύψους 399,25 ευρώ, για 3 έως 9 μήνες ανάλογα με τα έτη ασφάλισης.

Δικαιούχοι είναι οι αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολούμενοι ασφαλισμένοι στον Ηλεκτρονικό Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ), οι οποίοι, βάσει γενικών, ειδικών ή καταστατικών διατάξεων, που ίσχυαν κατά την 31η.12.2016, είχαν υποχρέωση υπαγωγής στον τ. ΟΑΕΕ, στον τ. ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ή στον τ. ΕΤΑΑ (ΤΣΜΕΔΕ, ΤΣΑΥ, Τομέα Ασφάλισης Νομικών) και ισχύουν εισοδηματικά κριτήρια.

Η αίτηση γίνεται, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Δημοσίου gov.gr, με τους κωδικούς TAXISnet.

Οι ενδιαφερόμενοι  μπορούν να ακολουθήσουν επίσης  την εξής διαδρομή: gov.gr → Εργασία και ασφάλιση → Ανεργία →  Βοήθημα ανεργίας αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων.

Σε  ανακοίνωση του οργανισμού αναφέρεται  ότι , «ο ΟΑΕΔ έχει υλοποιήσει ένα εκτεταμένο σύνολο υπηρεσιών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης για ανέργους, εργαζόμενους, επιχειρήσεις και εργοδότες, μαθητές, σπουδαστές και εκπαιδευτικούς, παρέχοντας τη δυνατότητα άμεσων και ασφαλών συναλλαγών και καθιστώντας μη αναγκαία την προσέλευση στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2). Πλέον, οι περισσότερες και πιο δημοφιλείς υπηρεσίες του ΟΑΕΔ είναι αποκλειστικά ηλεκτρονικές».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος