ΟΑΕΔ: Επαναλειτουργία της Επαγγελματικής Σχολής Μαθητείας Υμηττού

Με απόφαση της Διοίκησης του ΟΑΕΔ, θα επαναλειτουργήσει από το ερχόμενο σχολικό έτος η Επαγγελματική Σχολή (ΕΠΑΣ) Μαθητείας Υμηττού της οποίας η λειτουργία ανεστάλη το 2017.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι: “Η σχολή λειτούργησε αδιάλειπτα από τις αρχές της δεκαετίας του ‘50 με την ειδικότητα «Τεχνίτες Εργαλειομηχανών» στις εγκαταστάσεις της εταιρείας Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων, προετοιμάζοντας πολλές γενιές εξειδικευμένων τεχνιτών για μια από τις ελάχιστες βαριές βιομηχανίες της χώρας και συμβάλλοντας ταυτόχρονα στη μεταφορά τεχνογνωσίας σε άλλες εγχώριες εταιρίες.

Με αυτή την ειδικότητα θα επαναλειτουργήσει η ΕΠΑΣ Υμηττού, που θα αποτελέσει την 50η ΕΠΑΣ. Ο ΟΑΕΔ είναι ο δημόσιος φορέας που εφαρμόζει με επιτυχία το σύστημα της Μαθητείας στη χώρα μας από το 1952.

Οι ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ, υιοθετώντας ευρωπαϊκά πρότυπα, μέσω του Δυικού Συστήματος Επαγγελματικής Εκπαίδευσης προσφέρουν θεωρητική εκπαίδευση και παράλληλη πρακτική άσκηση. Με τον τρόπο αυτό, οι μαθητευόμενοι αποκτούν γνώσεις και δεξιότητες που έχουν ιδιαίτερη ζήτηση στην αγορά εργασίας.

Η φοίτηση στις ΕΠΑΣ διαρκεί δύο έτη (τέσσερα εξάμηνα).Η αμοιβή των ασκούμενων μαθητών ανέρχεται στο 75% του κατώτατου ημερομισθίου και για τα τέσσερα εξάμηνα πρακτικής άσκησης, που αντιστοιχεί σε 21,78 € για κάθε ημέρα πρακτικής άσκησης και επιδοτείται με 16,54 €”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ