Ο σχεδιασμός για την πρώτη ημέρα των εμβολιασμών (video)

Για τον εμβολιασμό που θα ξεκινήσει στις 27 Δεκεμβρίου για τον κορονοϊό στην Ελλάδα μίλησαν στην ΕΡΤ1 η Μίνα Γκάγκα, Πνευμονολόγος-Διευθύντρια 7ης Πνευμονολογικής κλινικής Νοσοκομείο «Σωτηρία» και Σπυρίδων Αποστολόπουλος διοικητής του νοσοκομείου «Αττικόν».

Οι πρώτες παρτίδες του εμβολίου κατά της covid-19 θα φτάσουν στην Ελλάδα στις 26 Δεκεμβρίου και από την επόμενη, στις 27 Δεκεμβρίου, θα ξεκινήσουν οι πρώτοι εμβολιασμοί σε πέντε νοσοκομεία της χώρας.

Θα προηγηθούν οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και οι φιλοξενούμενοι σε μονάδες ηλικιωμένων. Θα ακολουθήσουν οι πολίτες άνω των 65, σε αυτήν την ηλικιακή κατηγορία εντάσσονται συνολικά περί τα 2,4 εκατομμύρια ανθρώπων στην Ελλάδα.

«Θα είμαι από τις πρώτες που θα εμβολιαστούν. Όλοι όσοι δουλεύουμε στα τμήματα Covid περιμένουμε το εμβόλιο με ανυπομονησία», ανέφερε η κα Γκάγκα.

«Δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος να φοβόμαστε για το αν θα δουλέψει το εμβόλιο, τα πράγματα θα πάνε καλά. Αυτό που είναι σημαντικό είναι να θυμόμαστε να κρατάμε τα μέτρα, κρατάμε τις αποστάσεις και τη μάσκα θα είμαστε προφυλαγμένοι», συμβούλεψε η κα Γκάγκα.

Όσον αφορά στο γιορτινό τραπέζι η κα Γκάγκα ανέφερε: «Ο ιός είναι εδώ και μεταδίδεται, Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά πρέπει να είμαστε με τα ίδια άτομα».

«Από τον Οκτώβρη είχαμε περισσότερα κρούσματα, τις προηγούμενες δεκαπέντε ημέρες η κατάσταση ήταν ασφυκτική. Αυτή την εβδομάδα είμαστε καλύτερα, εξακολουθούμε να έχουμε γύρω στους διακόσιους πενήντα νοσηλευόμενους και στις μονάδες γύρω στους εβδομήντα, αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να αλλάξει αυτό αν έχουμε πολλά κρούσματα», τόνισε η κα Γκάγκα.

«Δεν πρέπει να φοβόμαστε, πρέπει να προσέξουμε», κατέληξε η ίδια.

«Από την προηγούμενη εβδομάδα παρατηρείται μια ελαφρά ύφεση στη νοσηρότητα ή τουλάχιστον από την άποψη κάλυψης κλινών υπάρχει άνεση στην διαχείριση των περιστατικών όμως υπάρχει και το εξής απρόβλεπτο ότι δεν ξέρουμε πως θα εξελιχθεί η κατάσταση», ανέφερε ο κ. Αποστολόπουλος.

«Θα τηρήσουμε το πρωτόκολλο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού που καθορίζει ανά δέκα λεπτά έναν εμβολιασμό, μπορούμε να αναπτύξουμε και δεύτερο ιατρείο εμβολιασμού ανάλογα με την ζήτηση και με τα αποθέματα που θα έχουμε. Έχουμε άνεση να ανταποκριθούμε με τον μεγαλύτερο δυνατό τρόπο», κατέληξε ο κ. Αποστολόπουλος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος