Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην ΕΡΤ: H υποδοχή και η ξενάγηση στα στούντιο, το κοντρόλ και την Αίθουσα Σύνταξης

Είναι η πρώτη φορά που ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος επισκέπτεται την Δημόσια Ραδιοτηλεόραση και η ΕΡΤ τον υποδέχθηκε με όλες τις τιμές που αρμόζουν στον προκαθήμενο της Mητέρας Eκκλησίας.

Ο πρόεδρος της ΕΡΤ Κωνσταντίνος Ζούλας και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ Γιώργος Γαμπρίτσος ανέλαβαν την ξενάγηση του εκλεκτού καλεσμένου. Πρώτος σταθμός ήταν το στούντιο Β. Εκεί ο προκαθήμενος της ορθοδοξίας απόλαυσε από τα Μουσικά Σύνολα την 8η συμφωνία του Μπετόβεν.

Οι εργαζόμενοι του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα έκπληκτοι έβλεπαν τον Οικουμενικό Πατριάρχη να διασχίζει τους διαδρόμους του Ραδιομεγάρου. Εκείνος πάντα πρόσχαρος και χαμογελαστός έδωσε την ευχή του σε όλους.

O οικουμενικός πατριάρχης ξεναγήθηκε στο κοντρόλ και στο στούντιο των ειδήσεων από τον Γενικό Διευθυντή Ενημέρωσης Φώτη Καφαράκη και τον Διευθυντή Ειδήσεων Γιάννη Τρουπή.

Κατά τη διάρκεια της ζωντανής εκπομπής «Συνδέσεις» ο Οικουμενικός Πατριάρχης διέσχισε το στούντιο και με αυθορμητισμό χαιρέτησε παρουσιαστές και τεχνικούς.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε την αίθουσα σύνταξης. Στην αίθουσα συσκέψεων προβλήθηκε βίντεο προς τιμήν του από το αρχειακό υλικό του μουσείου αρχείου της ΕΡΤ.

Ο οικουμενικός πατριάρχης συνοδευόμενος από ιεράρχες του θρόνου, κληρικούς και λαϊκούς συνεργάτες του, αποχώρησε από την ΕΡΤ με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Ρεπορτάζ: Ελίνα Κολύβα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος