Ο καιρός με την Πάττυ Σπηλιωτοπούλου – Υποχωρεί σταδιακά η κακοκαιρία, έχουμε όμως ακόμα τοπικά έντονα φαινόμενα…(video)

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σημειώθηκαν έως χτες το βράδυ, κατά κύριο λόγο στα κεντρικά και νότια της χώρας, ενώ ισχυροί έως θυελλώδεις άνεμοι έπνεαν στο Κεντρικό και Ν. Αιγαίο. Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής, καταγράφηκαν σε Θεσσαλία, Πελοπόννησο και Κρήτη.

ΣΗΜΕΡΑ
Στα δυτικά καλοκαιρία, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά γρήγορη βελτίωση και στο Αιγαίο ακόμα βροχές και καταιγίδες, τοπικά ισχυρές πρωί στο Α. Αιγαίο, όμως τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα μέχρι το βράδυ, οπότε και θα σταματήσουν και εκεί. Βοριάδες στο Ιόνιο 4-6 μποφόρ και στο Αιγαίο αρχικά νοτιάδες και σταδιακά βοριάδες 4-5 μποφόρ. Θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

ΑΤΤΙΚΗ
Σταδιακή βελτίωση, βοριάδες 3-5 μποφόρ και θερμοκρασία έως 23 βαθμούς.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Λίγες ακόμα βροχές στα νότια, με σταδιακή όμως βελτίωση, βοριάδες 3-4 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση και θερμοκρασία έως 21 βαθμούς.

ΑΥΡΙΟ
Στα βόρεια παροδικά αυξημένη συννεφιά, με τοπικές βροχές και ίσως μεμονωμένες καταιγίδες στην Α. Μακεδονία, τη Θράκη και το Β/Α Αιγαίο, με σταδιακή εξασθένηση. Στο Κεντρικό και Ν/Α Αιγαίο επίσης σποραδικές βροχές και καταιγίδες το πρωί, με γρήγορη όμως βελτίωση. Βοριάδες 4-6 και πρόσκαιρα στο Β/Δ Αιγαίο έως 7 μποφόρ και θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ
Βελτιωμένος καιρός, με λίγο αυξημένη συννεφιά στα βόρεια και πιθανές βροχές μόνο στα βορειοανατολικά. Βοριάδες τοπικά έως 6 μποφόρ στα πελάγη και πτώση της θερμοκρασίας, κυρίως στα ανατολικά και βόρεια.

Παναγιώτα (Πάττυ) Δ. Σπηλιωτοπούλου, Μετεωρολόγος ΕΡΤ
B.Sc Φυσικός
Μ.Sc Μετεωρολόγος, ΕΚΠΑ
M.Sc Ειδικός στις Στρατηγικές Διαχείρισης Κρίσεων & Καταστροφών (Ακραία Φαινόμενα), ΕΚΠΑ
Μ.Α Δημοσιογράφος, ΕΚΠΑ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος