Ο καιρός με την Πάττυ Σπηλιωτοπούλου – Θυελλώδεις βοριάδες και κρύο – Βελτίωση το Σαββατοκύριακο» (video)

Συνεχίζονται και σήμερα οι βροχές στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, ενώ οι θυελλώδεις βοριάδες έχουν ρίξει κατακόρυφα τη θερμοκρασία, από αύριο όμως ο καιρός θα βελτιωθεί, οι άνεμοι θα πέσουν και θα ανέβει η θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες.
Δε θα κρατήσει βέβαια για πολύ, μιας και μπήκαμε ήδη στον Οκτώβριο και φαίνεται ότι, παρόλο που η νέα εβδομάδα θα ξεκινήσει καλά, από τις 6-7 του μήνα θα επιστρέψουν οι βροχές και οι χαμηλές θερμοκρασίες, πλέον για να μείνουν.

ΣΗΜΕΡΑ
Στο Ιόνιο, τα κεντρικά και βόρεια, την Εύβοια, τις Σποράδες και την Κρήτη θα έχουμε τοπικές βροχές, ενώ στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά καλός. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί στο Ιόνιο 4-6 μποφόρ και στο Αιγαίο θυελλώδεις βοριάδες έως 7-8, τοπικά και 9 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση δε θα ξεπεράσει στα κεντρικά και βόρεια τους 21 βαθμούς, τους 26-27 στα δυτικά, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και τους 22-24 στην υπόλοιπη χώρα.

ΑΤΤΙΚΗ
Λίγες συννεφιές τοπικά πιο πυκνές στα ανατολικά και βόρεια, ισχυροί βοριάδες 5-6 και στα ανατολικά έως 7 μποφόρ και θερμοκρασία έως 23 βαθμούς.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένη συννεφιά με πιθανές τοπικές βροχές, ανατολικοί άνεμοι 3-5 μποφόρ και θερμοκρασία έως 20 βαθμούς.

ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ
Ασθενείς τοπικές βροχές αύριο σε Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Σποράδες, Εύβοια, Β. Κρήτη και Κυκλάδες, με βελτίωση από το απόγευμα, ενώ την Κυριακή ο καιρός θα είναι καλός. Οι βοριάδες θα φτάνουν αύριο τοπικά τα 7 και την Κυριακή μόνο στο Ανατολικό Αιγαίο τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία αύριο θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα έως 22-23 βαθμούς στα ανατολικά, ενώ από την Κυριακή θα αρχίσει σταδιακά να ανεβαίνει.

Πάττυ (Παναγιώτα) Δ. Σπηλιωτοπούλου
B.Sc. Φυσικός
M.Sc. Μετεωρολόγος – Περιβαλλοντολόγος
M.Sc. Ειδικός στις Στρατηγικές Διαχείρισης Κρίσεων & Καταστροφών
M.A. Δημοσιογράφος
Εθνικό & Καποδιστριακό Παν/μιο Αθηνών

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος