Ο καιρός με την Πάττυ Σπηλιωτοπούλου: Πάσχα με θερμοκράσιες άνω των 30 βαθμών Κελσίου

Ήπιος έως… καλοκαιρινός θα είναι ο καιρός μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα, με εξαίρεση τα βόρεια όπου θα έχουμε λίγο αυξημένη συννεφιά κατά διαστήματα και ίσως κάποιες σύντομες βροχές, η θερμοκρασία θα συνεχίσει να ανεβαίνει, αγγίζοντας και τους 33-34 βαθμούς τοπικά, ενώ στην Κρήτη δεν αποκλείεται να φτάσει και τους 36 βαθμούς τοπικά…! Λίγο θολή, βέβαια, θα κάνει την ατμόσφαιρα και η αυξημένη αφρικανική σκόνη ιδιαίτερα από αύριο, μέχρι και τη Δευτέρα του Πάσχα, οπότε και φαίνεται να συννεφιάζει λίγο παραπάνω και να πέφτει λίγο η θερμοκρασία, ενώ λίγες βροχές και περαιτέρω πτώση θερμοκρασίας ακολουθεί την Τρίτη, πράγμα όμως που καθόλου δε μας πτοεί, μιας και το καλοκαιράκι είναι κοντά…!

ΣΗΜΕΡΑ – Μ. ΠΕΜΠΤΗ
Καλός καιρός με λίγες αραιές συννεφιές, πυκνότερες μόνο κατά διαστήματα κυρίως στα νότια. Μεταβλητοί άνεμοι 3-4 μποφόρ στα βόρεια, νοτιάδες στα υπόλοιπα 3-5 και στο Ν. Αιγαίο τοπικά 6-7 μποφόρ με σταδιακή όμως εξασθένηση. Άνοδος θερμοκρασίας έως και 28-30 βαθμούς σε αρκετές περιοχές και έως 32-33 τοπικά στην Κρήτη, αλλά και αφρικανική σκόνη.

ΑΤΤΙΚΗ
Ηλιοφάνεια με αραιές συννεφιές, λίγο πυκνότερες το απόγευμα, νοτιάδες 3-4 μποφόρ και θερμοκρασία έως 25 βαθμούς.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Λιακάδα με λίγες συννεφιές το μεσημέρι – απόγευμα, μεταβλητοί άνεμοι 3-4 μποφόρ και θερμοκρασία έως 23 βαθμούς.

ΑΥΡΙΟ – Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Καλός θα παραμείνει ο καιρός, με λίγες συννεφιές κυρίως στα δυτικά από το απόγευμα και τοπικά περιορισμένη ορατότητα νωρίς το πρωί στα κεντρικά και βόρεια. Θα έχουμε όμως αρκετή σκόνη, παρόλο που οι νοτιάδες δε θα ξεπερνούν τα 3-5 μποφόρ, ενώ θα ανέβει κι άλλο η θερμοκρασία, σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, ξεπερνώντας τους 30-32 βαθμούς τοπικά στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και τους 33-34 στην Κρήτη.

Μ. ΣΑΒΒΑΤΟ
Αραιές συννεφιές, πυκνότερες στα κεντρικά και βόρεια με πιθανές βροχές μικρής διάρκειας εκεί, αλλά και αφρικανική σκόνη, ενώ θα ανέβει λίγο ακόμα η θερμοκρασία.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ
Αρκετά καλός καιρός σε όλη τη χώρα, αρκετή όμως θα είναι και η αφρικανική σκόνη με τους νοτιάδες να εντείνονται λίγο στο Αιγαίο τοπικά στα 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω άνοδο θα αγγίξει τοπικά σε περιοχές της ανατολικής και νότιας ηπειρωτικής χώρας και τους 33-34 βαθμούς και στην Κρήτη τους 34-36.

Τη Δευτέρα του Πάσχα θα υπάρχει λίγη παραπάνω συννεφιά κατά διαστήματα και επίσης αρκετή σκόνη, θα διατηρηθούν όμως και οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, με μικρή πτώση μόνο στα βόρεια, ενώ την Τρίτη χαλάει λίγο ο καιρός με αυξημένες συννεφιές κυρίως στα βόρεια – βορειοανατολικά, όπου θα σημειωθούν και βροχές αλλά και μεμονωμένες καταιγίδες, θα γυρίσουν όμως οι άνεμοι σε βοριάδες απωθώντας έτσι τη σκόνη, ρίχνοντας βέβαια παράλληλα και τη θερμοκρασία.

Παναγιώτα (Πάττυ) Δ. Σπηλιωτοπούλου
Μετεωρολόγος ΕΡΤ
B.Sc Φυσικός
Μ.Sc Μετεωρολόγος, ΕΚΠΑ
M.Sc Ειδικός στις Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Κρίσεων & Καταστροφών (Ακραία Φαινόμενα), ΕΚΠΑ
Μ.Α Δημοσιογράφος, ΕΚΠΑ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος