Ο καιρός με την Πάττυ Σπηλιωτοπούλου – “Ηλιοφάνεια, βροχές, καλοκαιρινές θερμοκρασίες αλλά και σκόνη” (video)

Και μετά τα θερμοκρασιακά ρεκόρ για 1ο δεκαήμερο Μαΐου, που αγγίξαμε το περασμένο Σαββατοκύριακο, οι θερμοκρασίες θα έχουν μια μικρή πτώση αυτήν την εβδομάδα, θα παραμείνουν όμως καλοκαιρινές παρά τη λίγη συννεφιά και τις βροχές στα βόρεια κατά διαστήματα. Πιο συγκεκριμένα, σήμερα στα βόρεια θα βρέχει τοπικά ενώ και στα δυτικά και κεντρικά δε θα λείπουν οι συννεφιές αλλά και οι παροδικές βροχές μετά το μεσημέρι. Αύριο, καλύτερα τα πράγματα αν και θα έχουμε πάλι λίγες συννεφιές στα δυτικά και βόρεια. Από την Παρασκευή μέχρι και το τέλος της εβδομάδας δεν αναμένουμε φαινόμενα, θα μας επισκεφτεί και πάλι όμως η αφρικανική σκόνη μαζί με επάνοδο της θερμοκρασίας στα επίπεδα των 30-32 βαθμών σε αρκετές περιοχές, ευτυχώς όμως μέσα στο Σαββατοκύριακο το βοριαδάκι που θα ενταθεί στα 5-7 μποφόρ θα τη διώξει ξανά, ρίχνοντας βέβαια λίγο και τη θερμοκρασία…

ΣΗΜΕΡΑ
Στα βόρεια τοπικές βροχές κατά διαστήματα και στα δυτικά-κεντρικά συννεφιές και παροδικές βροχές από το απόγευμα, δυτικοί-βορειοδυτικοί άνεμοι 3-5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ και ίδιες θερμοκρασίες.

ΑΤΤΙΚΗ
Ηλιοφάνεια με αραιές συννεφιές, που τη νύχτα θα πυκνώσουν και είναι πιθανώς να σημειωθούν τοπικές βροχές, μεταβλητοί 3-4 και από το βράδυ δυτικοί άνεμοι έως 5 μποφόρ και θερμοκρασία έως 28 βαθμούς.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένη συννεφιά κατά διαστήματα και πιθανές βροχές μέχρι το απόγευμα, με βελτίωση από το βράδυ, μεταβλητοί άνεμοι 2-3 και πρόσκαιρα το μεσημέρι-απόγευμα νοτιάδες 4-5 μποφόρ και θερμοκρασία έως 23 βαθμούς.

ΑΥΡΙΟ
Καλός καιρός, με λίγες συννεφιές από το μεσημέρι στα δυτικά και βόρεια. Άνεμοι και θερμοκρασία δεν αλλάζουν σημαντικά.

Παναγιώτα (Πάττυ) Δ. Σπηλιωτοπούλου
Μετεωρολόγος ΕΡΤ
B.Sc Φυσικός
Μ.Sc Μετεωρολόγος, ΕΚΠΑ
M.Sc Ειδικός στις Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Κρίσεων & Καταστροφών (Ακραία Φαινόμενα), ΕΚΠΑ
Μ.Α Δημοσιογράφος, ΕΚΠΑ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος