Ο καιρός με την Πάττυ Σπηλιωτοπούλου – “Η άνοιξη θα αργήσει λίγο ακόμα…” (video)

Την πρώτη ψυχρή εισβολή του Μαρτίου θα υποδεχτούμε το 3ήμερο Κυριακή έως Τρίτη, η οποία θα φέρει μεν κακοκαιρία, όχι όμως τόσο ισχυρή τελικά αφού θα έχουμε βροχές κυρίως στα βορειοανατολικά και στη συνέχεια στα υπόλοιπα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, το Κεντρικό και Ν. Αιγαίο και το Ιόνιο, χιόνια όμως θα πέσουν μόνο στα ορεινά (κεντρικά και βόρεια κυρίως). Πέρα από τις βροχές, βέβαια, θα ενισχυθούν ξανά οι βοριάδες στα 7-8 μποφόρ και θα νιώσουμε το κρύο με τη θερμοκρασία να πέφτει αισθητά (κατά 6-8 βαθμούς ήδη από την Κυριακή και περαιτέρω τη Δευτέρα και την Τρίτη) και θα σημειωθεί παγετός στα κεντρικά και βόρεια.

Από την Τετάρτη, θα βελτιωθεί ξανά ο καιρός και θα θυμίζει πάλι άνοιξη, όμως ο χειμώνας –με τις τωρινές εκτιμήσεις, τουλάχιστον- δεν τελειώνει εδώ… 2η και ισχυρότερη ψυχρή εισβολή φαίνεται να μας επισκέπτεται από τις 10 Μαρτίου, με περισσότερα χιόνια και βροχές, κάτι που φυσικά θα αναλύσουμε τις επόμενες ημέρες, με περισσότερα στοιχεία στη διάθεσή μας… Προς το παρόν, ας απολαύσουμε την καλοκαιρία σήμερα και αύριο!

ΣΗΜΕΡΑ
Καλός καιρός και μόνο στα ανατολικά και νότια το πρωί λίγες συννεφιές. Εξασθενημένοι βοριάδες, στο Αιγαίο από το μεσημέρι έως 5-6 μποφόρ και μικρή άνοδος θερμοκρασίας.

ΑΤΤΙΚΗ
Λιακάδα, ενισχυμένοι βοριάδες 4-6 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα και θερμοκρασία έως 18 βαθμούς.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ηλιοφάνεια, μεταβλητοί ασθενείς άνεμοι 2-3 μποφόρ και θερμοκρασία έως 17 βαθμούς.

ΑΥΡΙΟ
Συνεχίζεται ο καλός καιρός, από το βράδυ όμως στα βόρεια θα έχουμε συννεφιά με τοπικές βροχές στη Θράκη και τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα ηπειρωτικά τη νύχτα και νωρίς το πρωί. Εξασθενημένοι βοριάδες, έως 5 μποφόρ στα πελάγη, που το βράδυ θα ενισχυθούν στα βόρεια έως 7 μποφόρ και μικρή άνοδος θερμοκρασίας.

Παναγιώτα (Πάττυ) Δ. Σπηλιωτοπούλου
Μετεωρολόγος ΕΡΤ
B.Sc Φυσικός
Μ.Sc Μετεωρολόγος, ΕΚΠΑ
M.Sc Ειδικός στις Στρατηγικές Διαχείρισης Κρίσεων & Καταστροφών (Ακραία Φαινόμενα), ΕΚΠΑ
Μ.Α Δημοσιογράφος, ΕΚΠΑ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος