Ο καιρός με την Πάττυ Σπηλιωτοπούλου – “Φτιάχνει σύντομα ο καιρός, αλλά για πόσο…;” (video)

Λίγο χειμερινή είναι αυτή η βδομάδα, σε μια από τις ύστατες προσπάθειες του χειμώνα να μας δείξει ότι είναι ακόμα εδώ… αν και από αύριο το απόγευμα ο καιρός θα αρχίσει και πάλι να βελτιώνεται και το 3ήμερο Παρασκευή έως Κυριακή αναμένεται πολύ καλός -αν εξαιρέσουμε τις λίγες συννεφιές στα νότια- με άνοδο της θερμοκρασίας και εξασθενημένους ανέμους.

Την Καθαρά Δευτέρα, βέβαια, χαλάει λίγο πάλι ο καιρός και θα επικρατεί αυξημένη συννεφιά, με τοπικές βροχές και στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες, ενώ θα ενισχυθούν εκ νέου οι βοριάδες στα 7 μποφόρ στα πελάγη και θα πέσει λίγο η θερμοκρασία στα δυτικά.

ΣΗΜΕΡΑ
Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, αρχικά στα δυτικά, βόρεια και κεντρικά, πιθανώς τοπικά ισχυρές από το απόγευμα, καθώς και λίγα χιόνια στα βόρεια ορεινά.
Στην υπόλοιπη χώρα λίγη συννεφιά κατά διαστήματα, με λίγες τοπικές βροχές στα νότια νησιά. Δυτικοί και βόρειοι άνεμοι, στο Ιόνιο από το βράδυ 4-6 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 6 και το βράδυ 5-7 μποφόρ και θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

ΑΤΤΙΚΗ
Λίγη συννεφιά κατά διαστήματα, βοριάδες και μετά το μεσημέρι νοτιάδες 3-5 μποφόρ και θερμοκρασία έως 17 βαθμούς.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Συννεφιά με βροχές και κάποιες καταιγίδες από το απόγευμα, κυρίως στα θαλάσσια – παραθαλάσσια, νοτιάδες και από τη νύχτα βοριάδες που θα ενισχυθούν στα 5-7 μποφόρ και θερμοκρασία έως 13 βαθμούς.

ΑΥΡΙΟ
Στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Μακεδονία θα έχουμε τοπικές βροχές, μέχρι το μεσημέρι όμως γιατί μετά γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα επίσης θα έχουμε συννεφιές με βροχές, αλλά και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς τοπικά ισχυρές στο Α. Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα, ενώ πέσουν και λίγα χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά. Τα φαινόμενα όμως από το απόγευμα θα περιοριστούν στα νότια νησιά. Κύριο χαρακτηριστικό, θα είναι οι πολύ ισχυροί βοριάδες έως 7-8 μποφόρ τοπικά, που από το βράδυ όμως στα δυτικά και βόρεια θα εξασθενήσουν. Θα έχουμε βέβαια μικρή πτώση θερμοκρασίας, με παγετό τοπικά στα κεντρικά και βόρεια το βράδυ.

Παναγιώτα (Πάττυ) Δ. Σπηλιωτοπούλου
Μετεωρολόγος ΕΡΤ
B.Sc Φυσικός
Μ.Sc Μετεωρολόγος, ΕΚΠΑ
M.Sc Ειδικός στις Στρατηγικές Διαχείρισης Κρίσεων & Καταστροφών (Ακραία Φαινόμενα), ΕΚΠΑ
Μ.Α Δημοσιογράφος, ΕΚΠΑ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος