Ο Κ. Τσουκαλάς μιλά για την εγκύκλιο, που εξηγεί τον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων στο δημόσιο (audio)

Ο Κώστας Τσουκαλάς, εργατολόγος, μίλησε στους Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου, στην εκπομπή «Απολύτως Σχετικό» που μεταδίδεται από το Πρώτο Πρόγραμμα, τη Φωνή Της Ελλάδας και τους Περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΤ, για την νέα εγκύκλιο, που εξηγεί τον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων στο δημόσιο.

Με τον νέο νόμο απαγορεύεται η υποβολή αίτησης για σύνταξη με αναστολή, δηλαδή ασφαλισμένος στο δημόσιο να μπορεί να φύγει από την δουλειά του και να λάβει σύνταξη μερικά χρόνια αργότερα. Το ζήτημα δημιουργείται με αυτούς που ήδη είχαν κάνει αίτηση, αφού η εγκύκλιος ξεκαθαρίζει ότι ο υπολογισμός της σύνταξης θα γίνεται με τον νέο τρόπο. Ο κ. Τσουκαλάς ωστόσο τονίζει, ότι εάν δεν έχει περάσει το δίμηνο της πράξης συνταξιοδότησης, προλαβαίνουν να επιστρέψουν στην εργασία τους εάν φυσικά το επιθυμούν.

Όσον αφορά το πώς θα υπολογίζεται η προσωρινή σύνταξη στο δημόσιο, ο εργατολόγος ενημέρωσε, ότι υπάρχει ένα κακό και ένα καλό νέο : Για να βγει η απόφαση προσωρινής σύνταξης θα πρέπει πρώτα να έχουν αναγνωρισθεί τα πλασματικά χρόνια κάτι που δεν ίσχυε πριν, ενώ προσωρινή σύνταξη θα μπορούν να παίρνουν για πρώτη φορά και οι μόνιμοι υπάλληλοι στο δημόσιο που ήταν ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ, οι οποίοι είχαν εξαιρεθεί από τις προηγούμενες ρυθμίσεις.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος