O.E.X.B.E.: Το “ΟΧΙ” στο δημοψήφισμα σημαίνει ελπίδα, το «ΝΑΙ» καταστροφή

Στη δημοσιοποίηση της απόφασής της για τη στάση που θα κρατήσει στο δημοψήφισμα, προχώρησε η ομοσπονδία εργατοϋπαλλήλων χημικής βιομηχανίας Ελλάδας (Ο.Ε.Χ.Β.Ε.).        

Οι εργαζόμενοι στις χημικές βιομηχανίες τονίζουν πως: “Με την απόφαση του πρωθυπουργού την Κυριακή 5-7-2015 καλούμαστε να ψηφίσουμε εάν δεχόμαστε την πρόταση των δανειστών ή την πρόταση της κυβέρνησης. Από κάποιους τίθεται το ερώτημα αν τα συνδικάτα πρέπει να πάρουν θέση καθώς και σε ποια κατεύθυνση πρέπει να κινηθούν.
Για την πλειοψηφία της Ομοσπονδίας μας τα ερωτήματα αυτά δεν υπάρχουν. Θεωρούμε αυτονόητη την υποχρέωση των συνδικάτων να μεταφέρουν τη θέση τους στους εργαζόμενους.


ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ για εμάς είναι ότι δεν μπορούμε να ταυτιστούμε με τις θέσεις, απόψεις και προτάσεις που κινούνται με τις εντολές των δανειστών της χώρας.

ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ για εμάς είναι ότι σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο η ελληνική κυβέρνηση χρειάζεται τη στήριξη του λαού πέρα και έξω απ’ τις πολιτικές μας αντιθέσεις.
ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ για εμάς είναι ότι στις δύσκολες στιγμές της χώρας μας, ως Έλληνες υποχρεούμαστε να είμαστε ενωμένοι χωρίς διλήμματα,  χωρίς αναστολές, χωρίς ανίερες συμμαχίες που προέρχονται από ξένα κέντρα αποφάσεων.

Τα πέντε τελευταία καταστροφικά χρόνια της εφαρμογής των μνημονίων, μας έδειξαν καθαρά ότι τέλος δεν υπάρχει. Δεν μπορεί κανένας μας να ξεχνά τις θέσεις και τις απόψεις προηγούμενων κυβερνήσεων, τις ψεύτικες υποσχέσεις ότι με βάση το πρόγραμμα, σε δύο χρόνια , κατόπιν σε τρία χρόνια …..ότι ο ελληνικός λαός θα έβγαινε από τις δεσμεύσεις των μνημονίων.
Ήταν όλα ψέματα – τώρα προσπαθούν να μας τρομάξουν.

–     Κάθε χρόνο η ύφεση αντί να μειώνεται,  μήνα με το μήνα αυξάνεται.
–     Το χρέος της χώρας μας αντί να μειώνεται, συνεχώς αυξάνεται.
–     Η οικονομική ανάπτυξη που μας υποσχέθηκαν,  δεν φάνηκε ποτέ.
–     18.000 Έλληνες βρέθηκαν στο δρόμο και καταγράφονται ως άστεγοι.
–    100.000 συμπολίτες μας απειλούνται με έξωση.          
–    1.500.000 επίσημα καταγεγραμμένοι άνεργοι.
–    Τα εργασιακά δικαιώματα εξαφανίστηκαν. ΣΣΕ καταργήθηκαν. Καθόρισαν  νέους μισθούς, στα όρια της πείνας και της εξαθλίωσης. Ρατσιστικά διαχώρισαν νέους και παλαιούς εργαζόμενους. Δημιούργησαν υποτιθέμενα προγράμματα κατάρτισης, με τα ιδιωτικά ΚΕΚ να θησαυρίζουν σε βάρος των εκπαιδευόμενων. Ταυτόχρονα δημιούργησαν στρατιές μαθητευόμενων εργαζόμενων μέσω προγραμμάτων  voucher.
–    Κινεζοποίησαν και βουλγαροποίησαν τους μισθούς των εργαζομένων, οδηγώντας το λαό στη φτωχοποίηση, υποσχόμενοι ότι θα ’ρθει η ανάπτυξη.
Αυτά ήταν τα αποτελέσματα που οι δανειστές μας επέβαλαν”.

O.E.X.B.E.: Το “ΟΧΙ” στο δημοψήφισμα σημαίνει ελπίδα, το «ΝΑΙ» καταστροφήΗ ομοσπονδία δεν παραλείπει να εκφράσει την αντίθεσή της για νέα μέτρα λέγοντας: “Στην ίδια κατεύθυνση κινούνται και σήμερα, χωρίς ν’ αντιλαμβάνονται το δράμα αυτού του λαού, συνεχίζουν να προτείνουν ακόμα σκληρότερα μέτρα.
–    Θέλουν να δημιουργήσουν ειδική εργασιακή και οικονομική ζώνη για τους Έλληνες εργαζόμενους.
–    Θέλουν  την παραπέρα συρρίκνωση των εργασιακών μας δικαιωμάτων.
–    Θέλουν την απελευθέρωση των απολύσεων, καθώς και το δικαίωμα του εργοδότη σε ανταπεργία (λοκ άουτ).
–    Θέλουν τη μείωση των συντάξεων με στόχο τα 350€ μηνιαίως. Την παραπέρα μείωση των μισθών. Την κατάργηση των ΒΑΕ. Την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης για όλους.
ήμερα διλήμματα δεν υπάρχουν. Όλοι είμαστε γνώστες της πολιτικής που εφαρμόστηκε στις πλάτες των εργαζομένων, στις πλάτες των μεσαίων και φτωχών στρωμάτων του ελληνικού λαού.
Κανείς εργαζόμενος, συνταξιούχος, άνεργος, νέος, δεν πρέπει να δώσει με την ψήφο του δικαίωμα συνέχισης αυτής της πολιτικής με ταυτόχρονη απαλλαγή των ευθυνών, για όσους με τις επιλογές τους, οδήγησαν τη χώρα και το λαό στη σημερινή κατάσταση”.

Συνεχίζοντας η Ο.Ε.Χ.Β.Ε. αναφέρει: “Το “ΟΧΙ” στο δημοψήφισμα σημαίνει ελπίδα, το «ΝΑΙ» καταστροφή.     
Προσπαθούν με βρώμικα μέσα να σπείρουν το φόβο και τον πανικό στο λαό.
Κανείς δεν πρέπει να υποκύψει. Ο φόβος θα πρέπει να είναι στους δανειστές, στο ένοχο πολιτικό κατεστημένο που τρέμουν στην ελεύθερη έκφραση του ελληνικού λαού.
Προσπαθούν να θέσουν διλήμματα για τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας για το ευρώ και τη δραχμή, χωρίζοντας τους Έλληνες σε Ευρωπαϊστές και μη. Πραγματοποιούν συγκεντρώσεις με την πλειοψηφία των συμμετεχόντων να διαδηλώνουν για πρώτη φορά στη ζωή τους μακριά και έξω, όπως πάντα, από τα εργασιακά προβλήματα.


Με την αταλάντευτη και μοναδική αυτή θέση μας, ενημερώνουμε και προειδοποιούμε και την κυβέρνηση, ότι οι εργαζόμενοι περιμένουν την υλοποίηση του προγράμματός της για ένα νέο εργασιακό πλαίσιο που θα δίνει ελπίδα και προοπτική.

Kαλούμαστε να κλείσουμε τα αυτιά μας στους εκφοβισμούς, στους εκβιασμούς, στα ψέματα και στην προπαγάνδα  υπέρ του «ΝΑΙ» των χρεοκοπημένων καναλιών,  των ΜΜΕ που μόνο στόχο έχουν να υπερασπίσουν τα δικά τους συμφέροντα και  «δικαιώματα»!
Το «ΝΑΙ» δεν σημαίνει «ΝΑΙ» στην Ευρώπη, άλλα «ΝΑΙ» στα μνημόνια, την υποτέλεια, την υποδούλωση, την εκχώρηση της δημοκρατίας και σε νέα μέτρα.
Η χώρα μας είναι στην Ευρώπη και αυτό δεν αλλάζει. Διεκδικούμε όμως να μας συμπεριφέρονται ως Ευρωπαίους πολίτες. Το ευρώ είναι το νόμισμα της Ευρώπης και κανείς δεν μπορεί να το συνδέει με τις διεκδικήσεις ενός λαού που με τις λάθος πολιτικές των δανειστών τον οδηγούν σε μόνιμη εξαθλίωση.
Το «ΟΧΙ» σημαίνει «ΟΧΙ» σε αντιδημοκρατικές πρακτικές, εκβιασμούς και τελεσίγραφα, καθώς και «ΟΧΙ» στην ασφυξία των εργαζομένων, «ΟΧΙ» στην οικονομική και κοινωνική υποταγή.
Το «ΟΧΙ» ενισχύουμε τη θέση της Χώρας στις διαπραγματεύσεις.  
                  
Με το  «Ο Χ Ι»  δεν ταυτιζόμαστε με Μέρκλε και Σόιμπλε και όλους αυτούς που τους υπηρέτησαν και αμετανόητα συνεχίζουν να τος υπηρετούν! Με το «Ο Χ Ι» τιμωρείς αυτούς που κήρυξαν τον οικονομικό πόλεμο και συνεχίζουν με προδοτικές κινήσεις. Η επιλογή του «Ο Χ Ι» δεν έχει να κάνει με ιδεολογικά κριτήρια, αλλά με την εθνική ανάγκη που μας ενώνει όλους”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος