Ο Χρ. Μάστορας για την ασφάλιση των ομογενών της Β. Ηπείρου – Στ. Πέτσας: Το θέμα θα επιλυθεί (video)

Με παρέμβασή του μέσω των κοινωνικών δικτύων, γνωστός τραγουδιστής και μέλος του συγκροτήματος «Μέλισσες», Χρήστος Μάστορας, έθεσε το θέμα των δικαιωμάτων ασφάλισης χιλιάδων ομογενών της Βορείου Ηπείρου. Απάντηση υπήρξε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.
Με ανάρτησή του στο Instagram ο τραγουδιστής αναφέρεται στο νόμο Κατρούγκαλου, που όπως ο ίδιος σημειώνει, δίνει μικρότερες συντάξεις σε Βορειοηπειρώτες σε σύγκριση με Έλληνες πολίτες που ζουν στην Ελλάδα.

Περιγράφει, μάλιστα, πώς ένας Έλληνας από τα χωριά της Βορείου Ηπείρου με τα ίδια ένσημα με έναν Έλληνα από την ελληνική επικράτεια λαμβάνει μικρότερη σύνταξη, με βάση τον ασφαλιστικό νόμο Κατρούγκαλου.

https://www.instagram.com/p/B8bSQ4SheIw/?utm_source=ig_web_copy_link

Με δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, επανέλαβε τη δέσμευση του πρωθυπουργού για επίλυση ενός θέματος που αφορά χιλιάδες Βορειοηπειρώτες.

“Αίρουμε την αδικία του νόμου Κατρούγκαλου. Σύντομα, μετά από αναλογιστική μελέτη, μειώνεται το απαιτούμενο χρονικό διάστημα διαμονής στην Ελλάδα, προκειμένου να έχουν πλήρη συνταξιοδοτικά δικαιώματα”, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Για υποκρισία έκανε λόγο η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ.

“Μεγάλη υποκρισία από τη Ν.Δ. και στο θέμα της χορήγησης του επιδόματος ανασφάλιστων υπερηλίκων στα μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας της Αλβανίας. Το ειδικό αυτό επίδομα είχε καταργηθεί από την κυβέρνηση Σαμαρά (ν. 4093/2012) για όλους τους δικαιούχους και επανήλθε το 2016 με την ψήφιση του νόμου της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης”, τόνισε η Έφη Αχτσιόγλου.

Πηγή: ΕΡΤ1

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος