Νταντάδες με ένα “κλικ” – Συνάντηση γνωριμίας μέσω βιντεοκλήσης (video)

Πιστοποιημένες νταντάδες με ένα κλικ και μέσω βιντεοκλήσης θα μπορούν να επιλέγουν οι γονείς που δεν μπορούν ή δεν θέλουν να στείλουν τα παιδιά τους στο βρεφονηπιακό σταθμό.

Οι γονείς θα μπορούν να δουν ποιες νταντάδες υπάρχουν στην περιοχή τους, να ελέγξουν το βιογραφικό τους και να κανονίσουν μια βιντεοκλήση γνωριμίας. Το πρόγραμμα αφορά στη φύλαξη παιδιών από 2 μηνών έως 2,5 ετών.

Η πολιτεία θα αναλάβει ένα μέρος του κόστους, που σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, θα αντιστοιχεί στο 40% του κατώτατου μισθού, δηλαδή σε περίπου 250 ευρώ.

Ο ακριβής αριθμός των ωφελούμενων δεν έχει διευκρινιστεί, αλλά στα οικονομικά κριτήρια θα ληφθεί υπόψιν όχι το οικογενειακό αλλά το ατομικό εισόδημα του γονέα. Προτεραιότητα θα έχουν όσοι ζουν σε περιοχές, όπου δεν υπάρχουν βρεφονηπιακοί σταθμοί.

“Θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ και θα αρχίσει να εφαρμόζεται πιλοτικά από τις αρχές του επόμενου έτους” επισήμανε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης.

“Υπάρχει πολύς κόσμος σήμερα που έχει βοήθεια στο σπίτι αυτός ο κόσμος είναι και στη μαύρη αγορά , πλέον θα έχουν εργόσημο συντάξιμα χρόνια και οι γονείς θα γνωρίζουν ότι (οι νταντάδες ) θα έχουν πιστοποίηση” σημείωσε η υφυπουργός Εργασίας Μαρία Συρεγγέλα.

Οι επιμελητές θα μπορούν να αναλαμβάνουν μέχρι και 3 παιδιά, ή μόνο 2 αν είναι μικρότερα των 12 μηνών.

Ρεπορτάζ: Μαρίνα Δεμερτζιάν

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος