Novartis: Καταθέσεις Σαμαρά-Βενιζέλου- Αβραμόπουλου στην έρευνα του Άρειου Πάγου

Οι Αντώνης Σαμαράς, Ευάγγελος Βενιζέλος, Αντώνης Αβραμόπουλος, και ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής την ερχόμενη εβδομάδα αναμένονται ως μάρτυρες στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για να καταθέσουν για την υπόθεση της Novartis, καθώς οι αντεισαγγελείς Ευάγγελος Ζαχαρής και Λάμπρος Σοφουλάκης διενεργούν προκαταρκτική εξέταση μετά τις καταγγελίες του συναδέλφου τους Ιωάννη Αγγελή για παρεμβάσεις αλλά και για το ρόλο του αποκαλούμενου «Ρασπούτιν».

Ακόμη, οι δύο εισαγγελικοί λειτουργοί ερευνούν από μηδενική βάση τις μηνύσεις που έχουν καταθέσει ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Και οι τρεις πολιτικοί έχουν καταγγείλει ότι με την εμπλοκή τους στην υπόθεση της Novartis, επιχειρήθηκε «σχέδιο πολιτικής εξόντωσής τους». Οι μηνύσεις τους, που αρχικά τέθηκαν στο αρχείο από τον τότε εποπτεύοντα εισαγγελέα Ι. Αγγελή, έχουν πλέον ανασυρθεί και βρίσκονται στο επίκεντρο της έρευνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται, εκτός απροόπτου, να καταθέσει και ο Ιωάννης Αγγελής ο οποίος, με την παραίτησή του, από την έρευνα, άνοιξε τον «ασκό του Αιόλου», κάνοντας λόγο για παρεμβάσεις από τον αποκαλούμενο «Ρασπούτιν» με πολιτική στόχευση, αμφισβητώντας το σύνολο των χειρισμών στην υπόθεση Novartis.

Αναλυτικότερα, οι δύο εισαγγελικοί λειτουργοί, διερευνούν:

  • τις καταγγελίες του συναδέλφου τους Ιωάννη Αγγελή για παρεμβάσεις στην υπόθεση της Novartis,
  • τις σε βάρος του κ. Αγγελή καταγγελίες από τους Εισαγγελείς Διαφθοράς και
  • τις μηνύσεις των Αντώνη Σαμαρά, Ευάγγελου Βενιζέλου, Αντώνη Αβραμόπουλου, ως προς το σκέλος που αφορά τους χειρισμούς των Εισαγγελέων Διαφθοράς.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχει αρχειοθετηθεί το σκέλος της δικογραφίας που αφορά τόσο τον κ. Σαμαρά όσο και τον κ. Βενιζέλο, ενώ εκκρεμεί μόνο το κομμάτι της έρευνας στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς για τον κ. Αβραμόπουλο αλλά και τον Άδωνη Γεωργιάδη.

Πηγές:ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος