Νέο νοσοκομείο απέκτησε η Χαλκίδα

Με τη λειτουργία του νοσοκομείου της Χαλκίδας σε νέο κτήριο, από τη Δευτέρα 20 Ιουλίου, αναβαθμίζονται οι υποδομές Υγείας στην περιοχή, ενώ παράλληλα αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία που θα οδηγήσει στην επιλογή του πως θα αξιοποιηθεί το παλιό κτήριο του νοσοκομείου.

Στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου Χαλκιδέων, αναφέρεται ότι: “Η λειτουργία του Νέου Νοσοκομείου Χαλκίδας είναι πλέον γεγονός. Ως Δημοτική αρχή θέσαμε προτεραιότητα την υλοποίηση των απαραίτητων συνοδών έργων (δρόμος, ύδρευση, αποχέτευση). Είμαστε ικανοποιημένοι από την εξέλιξη των εργασιών, καθώς βρισκόμαστε εντός των χρονοδιαγραμμάτων που ορίσαμε εξαρχής. Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ευβοίας, τη Διοίκηση και τους εργαζόμενους του Γ.Ν.Χ και την Αστυνομική Διεύθυνση Ευβοίας για τη συνεργασία μας και τη στήριξη. Συνεχίζουμε με την εφαρμογή των απαιτούμενων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, την τοποθέτηση της κατάλληλης σήμανσης και την ολοκλήρωση των πεζοδρομίων.

Στόχος μας είναι η καλύτερη και ταχύτερη αξιοποίηση του κτιρίου του παλαιού Νοσοκομείου, με την αρωγή του Υπουργείου Υγείας, προς όφελος των δημοτών και ιδιαίτερα των κατοίκων και επαγγελματιών της περιοχής. Επιπλέον, παράλληλα με την ασφαλτόστρωση της οδού Γαζέπη, που θα πραγματοποιηθεί εντός του μηνός Αυγούστου, θα προβούμε στην ανακατασκευή των πεζοδρομίων και στην άρση της επικινδυνότητας των διατηρητέων ιδιωτικών κτιρίων με νέα μέτρα προστασίας επί της οδού, διασφαλίζοντας όσο το δυνατόν περισσότερο ελεύθερο χώρο. Τέλος, μελετούμε πιθανή αλλαγή των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων με στόχο την καλύτερη ροή της κυκλοφορίας των οχημάτων και την ανάπτυξη της περιοχής”.

Νέο νοσοκομείο απέκτησε η ΧαλκίδαΜε τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια συναντήθηκε την Τρίτη 21 Ιουλίου, η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα.

Όπως επισημαίνει ο Δήμος Χαλκιδέων: “Στο επίκεντρο της συνάντησης ήταν η από κοινού απόφαση αξιοποίησης του παλαιού κτιρίου του Νοσοκομείου, το οποίο εκτείνεται σε δυο όμορες ιδιοκτησίες, από τις οποίες η μια ανήκει στον Δήμο και η άλλη στο Υπουργείο Υγείας.

Και οι δυο πλευρές συμφώνησαν ότι η αξιοποίηση του κτιρίου θα πρέπει να έχει ως στόχο την ανάπτυξη και αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής ενώ η Δήμαρχος δήλωσε την πρόθεση να γίνει και διαδικασία διαβούλευσης με φορείς και πολίτες του Δήμου, προκειμένου να εξαχθεί ένα ασφαλές και κοινά αποδεκτό αποτέλεσμα. Επιπλέον, τόνισε την ιδιαίτερα άμεση ανάγκη να υπάρξει φύλαξη του παλαιού κτιρίου ώστε να διατηρηθεί στην υπάρχουσα κατάσταση.

Ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα είναι αρωγός στις προσπάθειες του Δήμου ενώ, τέλος εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ολοκλήρωση των εργασιών στο Νέο Νοσοκομείο και την εντός χρονοδιαγράμματος έναρξη λειτουργίας του”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος