Νεκρό 5χρονο κοριτσάκι στη Μόρια

Την τελευταία του πνοή στο κέντρο ταυτοποίησης της Μόριας άφησε το πρωί της Κυριακής ένα πεντάχρονο προσφυγόπουλο από τη Συρία.

Το παιδί εντόπισαν αναίσθητο οι γονείς του και άμεσα μεταφέρθηκε στο Βοστάνειο Νοσοκομείο Μυτιλήνης όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Το μικρό κορίτσι είχε φτάσει στο νησί στις 3 Οκτωβρίου μαζί με τα άλλα πέντε αδέλφια του και τους γονείς του και είχε δηλωθεί το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε στον εγκέφαλο ωστόσο δεν άντεξε και σήμερα κατέληξε. Διατάθηκε νεκροψία νεκροτομή.

Στη Μόρια, στο hot spot , διαμένουν εκατοντάδες παιδιά που δε θα έπρεπε να βρίσκονται σε ένα στρατόπεδο. Ήδη η χθεσινή νύχτα με τη βροχή ήταν δύσκολή για όσους διαμένουν σε σκηνές ενώ μόλις την προηγούμενη εβδομάδα το Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων (Human Rights Watch),ενμέρωσε την αρμόδια επιτροπή της Βουλής για τις απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης όχι μόνο των ευάλωτων ομάδων και των ανθρώπων με αναπηρία αλλά συνολικά των ανθρώπων που διαβιούν στη Μόρια.

Ο πληθυσμός στο ΚΥΤ Μόριας αγγίζει τα 5.000 άτομα και οι σκηνές ξαναστήθηκαν για να στοιβάξουν εγκλωβισμένους στο νησί ανθρώπους. Μόλις προχτές η Ύπατη αρμοστεία εγκαλούσε την κυβέρνηση να λάβει μέτρα ενώ ο χειμώνας είναι μπροστά και πέρυσι πέθαναν τρεις άνθρωποι όταν προσπαθώντας να ζεσταθούν τοποθέτησαν ντενεκέδες με κάρβουνα μέσα στις σκηνές τους.

Συντάκτης: Μυρσίνη Τζινέλλη

Πηγή: EΡT B. Αιγαίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ