Νέα στοιχεία για τη δολοφονία του 22χρονου Αμερικανού στον Λαγανά ήρθαν στο φως από την πολυσέλιδη δικογραφία που σχημάτισε η ασφάλεια Ζακύνθου, σε βάρος 10 ατόμων, στην πλειοψηφία τους Σερβικής καταγωγής. Όλα δείχνουν πως αφορμή για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του Τεξανού ήταν μια selfie με σερβιτόρα στο μπαρ που διασκέδαζε.
Τα αποκλειστικά στοιχεία από την έρευνα της ασφάλειας Ζακύνθου που παρουσιάζει η ΕΡΤ ρίχνουν φως στο τι οδήγησε στο φρικτό έγκλημα.
Όπως αποκαλύπτεται ο 22χρονος Τεξανός ήταν μόνος στο μπαρ στις 02:50 τα ξημερώματα της Παρασκευής, όταν ξεκίνησε το επεισόδιο. Οι φίλοι του είχαν φύγει και ο ίδιος έπινε το ποτό του στη μπάρα και έβγαζε φωτογραφίες με μία νεαρή σερβιτόρα από τη Σερβία. Γεγονός που φέρεται να προκάλεσε την οργή ομοεθνών της κοπέλας που κάθονταν σε διπλανό τραπέζι.
Ένας Σέρβος θαμώνας έκανε παρατήρηση στην σερβιτόρα και πέταξε προς το μέρος της ένα ποτήρι. Τότε ο 22χρονος αντέδρασε με αποτέλεσμα ο Σέρβος να του ρίξει μια σφαλιάρα. Το θύμα πήρε ένα μπουκάλι μπύρας και χτύπησε τον νεαρό αλλοδαπό στο κεφάλι, ο οποίος και γέμισε αίματα. Ακολούθησε η συμπλοκή.
Δευτερόλεπτα μετά, τα βίντεο δείχνουν το θύμα και τους Σέρβους που είχαν εμπλακεί στο επεισόδιο έξω από το μπαρ. Το επεισόδιο φαίνεται να συνεχίζεται – για αρκετά λεπτά – με λεκτική αντιπαράθεση του 32χρονου Σέρβου υπεύθυνου του μπαρ – ο οποίος και έχει συλληφθεί – με τον 22χρονο για αρκετά λεπτά.
Στις 03:16 ακριβώς, ο 32χρονος αρχίζει και κυνηγάει το θύμα. Ακολουθούν ο 34χρονος μπάρμαν και άλλοι Σέρβοι θαμώνες.
Σε μικρή απόσταση τον ακινητοποίησαν και άρχισαν να τον χτυπούν. Ο 22χρονος έχασε την ισορροπία του και έπεσε στο καπό ενός αυτοκινήτου και στη συνέχεια στον δρόμο. Ο 32χρονος Σέρβος, ο οποίος στο δεξί του χέρι είχε γύψο από προηγούμενο χτύπημα, τον χτυπούσε με τον γύψο αλλά και τα πόδια.
Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Γιώργος Γεραφέντης, Μαρία Σταυροπούλου
Σχετική είδηση
Αντιμέτωποι με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση οι οκτώ στη Ζάκυνθο (video)
Ξυλοδαρμός του 22χρονου μέχρι θανάτου – Σοκ από την ιατροδικαστική έκθεση (video)
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος