Σεισμός 5,9 Ρίχτερ ΝΔ της Ελασσόνας – Συνδέεται με νέο κλάδο του ρήγματος

Νέα ισχυρή σεισμική δόνηση 5,9 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 20:38 ώρα Ελλάδας 16 χιλιόμετρα ΝΝΔ της Ελασσόνας. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών πρόκειται για σεισμό από νέο κομμάτι του ίδιου ρήγματος που έδωσε τον σεισμό του Τυρνάβου.

Το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 11,3 χιλιόμετρα.

Χωρίς ρεύμα βρίσκονται τα χωριά Μαγούλα, Μεσοχώρι και Αμούρι του δήμου Ελασσόνας, καθώς προκλήθηκε βλάβη στο δίκτυο από τις πτώσεις χαλασμάτων από παλιά σπίτια που είχαν πληγεί από τον σεισμό της Τετάρτης.

Στην περιοχή μεταβαίνει εσπευσμένα ο ΓΓ Πολιτικής Προστασίας Βασίλειος Παπαγεωργίου. Ο κ. Χαρδαλιάς παραμένει στο θάλαμο επιχειρήσεων του Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (ΕΣΚΕΔΙΚ). Την Παρασκευή στις 09:00 θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη υπό τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, παρουσία του περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστού και όλων των εμπλεκόμενων φορέων για τον βέλτιστο συντονισμό των ενεργειών τους προς αντιμετώπιση των συνεπειών του σεισμού.

Μιλώντας στο βραδινό δελτίο της ΕΡΤ ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας είπε ότι το επίκεντρο του σεισμού είναι σε απόσταση 15 χιλιομέτρων Βόρεια του Μεσοχωρίου και ότι ενεργοποιήθηκε ένας άλλος κλάδος του ρήγματος, που δεν ήταν γνωστός μέχρι τώρα.

“Έχουμε να κάνουμε με έναν καινούργιο κλάδο του ρήγματος που το ευτύχημα είναι ότι ξεφεύγει από τις κατοικημένες περιοχές που επλήγησαν από τον σεισμό των 6 Ρίχτερ”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την ρεπόρτερ της ΕΡΤ Ελπίδα Κουτσογιάννη έχουν πέσει βράχια από τα Μετέωρα. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματισμούς.

Ο χορός των ρίχτερ που συνεχίζεται στην Θεσσαλία κράτησε τον κόσμο στους δρόμους.

Στο Κουτσόχερο η εκκλησία του Αγίου Νικολάου που χρονολογείται από τον 17ο αιώνα καταστράφηκε ολοσχερώς.

Περισσότερα από 80 σπίτια χαρακτηρίστηκαν μη κατοικήσιμα στο Δαμάσι.

Πηγή: ΕΡΤ1, Γεωδυναμικό Ινστιτούτο

Σχετικές ειδήσεις: Αισθητή στην Φλώρινα η μετασεισισμικη δραστηριότητα των 5,6 Ρίχτερ στην Ελασσόνα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος