Nέα κινητοποίηση της ΠΕΝΕΝ για το ναυάγιο του “Αγία Ζώνη ΙΙ”

Στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας, έξω από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, καλεί σε συγκέντρωση η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού.

Στόχος του ναυτεργατικού σωματείου, είναι η διαμαρτυρία για τους λόγους που οδήγησαν στο ναυάγιο και η δρομολόγηση μέτρων που θα αποτρέψουν την επανάληψη παρόμοιων καταστάσεων.

Ήδη την Παρασκευή 15/9 η ΠΕΝΕΝ πραγματοποίησε συγκέντρωση στο Πέραμα, έξω από τα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρείας.

Το σωματείο καταλογίζει ευθύνες τόσο στην κυβέρνηση, όσο και στη ναυτιλιακή εταιρεία και επισημαίνει σε ανακοίνωσή του: “Αναφορικά με την ανακοίνωση της κυβέρνησης για την ουσιαστική κατάργηση της επιθεώρησης εμπορικών πλοίων και τον έλεγχο των πιστοποιητικών αξιοπλοΐας από ιδιωτικούς νηογνώμονες, επί της ουσίας στέλνεται στο πυρ το εξώτερο μια δημόσια κρατική υπηρεσία, ενισχύονται τα ιδιωτικά (εφοπλιστικά) συμφέροντα από την πρωτοβουλία αυτή και στην ουσία μέσω των νηογνωμόνων ο ουσιαστικός έλεγχος περνάει και τυπικά στα χέρια των επιχειρηματιών και των εφοπλιστών.

Είναι προφανές ότι με αυτήν την επιλογή απορρίπτονται οι πάγιες θέσεις της ΠΕΝΕΝ και ταυτόχρονα πολλαπλασιάζονται οι ανησυχίες για την ασφάλεια και την αξιοπλοΐα των πλοίων”.

Πηγή φωτο: ΠΕΝΕΝ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος