Νέα επεισόδια στον καταυλισμό των Ρομά-Συνεχίζονται οι έρευνες για τον δράστη (video)

Σε αναβρασμό εξακολουθεί να βρίσκεται το Μενίδι. Νέα επεισόδια σημειώθηκαν στην πορεία διαμαρτυρίας των κατοίκων, όταν ομάδα νεαρών ατόμων, κινήθηκαν προς τον καταυλισμό των Ρομά πετώντας πέτρες και άλλα αντικείμενα.

Ζημιές σε δύο σπίτια, στον οικισμό Αυλίζα στο Μενίδι, πιθανόν από βόμβες μολότοφ, σύμφωνα με την Αστυνομία, προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, ταυτόχρονα με την ειρηνική πορεία κατοίκων της περιοχής, με αφορμή τον τραγικό θάνατο του 11χρονου μαθητή, την Πέμπτη το βράδυ, από αδέσποτη σφαίρα στο 6ο δημοτικό σχολείο Αχαρνών.

Με κύριο σύνθημα τους «Έξω τα ναρκωτικά από το Μενίδι» περίπου 1.000 κάτοικοι του Μενιδίου πραγματοποίησαν συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας, όταν περίπου 200 νεαρά άτομα αποκόπηκαν από τον κύριο όγκο της πορείας και προσπάθησαν να κατευθυνθούν προς τον οικισμό των Ρομά στην περιοχή της Αυλίζας.

Εκεί, άρχισαν να πετάνε πέτρες και άλλα αντικείμενα προς τα πρώτα του οικισμού των Ρομά. Επενέβησαν οι αστυνομικές δυνάμεις κάνοντας χρήση χημικών προκειμένου να τους απωθήσουν.

Σύμφωνα με κάποιες μαρτυρίες, ακούστηκαν και πυροβολισμοί μέσα από τον οικισμό. Στην περιοχή παραμένουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Ορισμένοι από τους κατοίκους προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό των γραμμών του προαστιακού στις Αχαρνές, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία των συρμών.

Νέα επεισόδια στον καταυλισμό των Ρομά-Συνεχίζονται οι έρευνες για τον δράστη (video)
EUROKINISSI

Η διαμαρτυρία ολοκληρώθηκε και οι κάτοικοι έδωσαν ραντεβού την Τρίτη, έξω από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στην Κατεχάκη όπου και προτίθενται να φθάσουν με πούλμαν. Ωστόσο, έξω από τον οικισμό της Αυλίζας είχε ήδη αρχίσει ένταση, καθώς περίπου 200 άτομα, εκ των οποίων κάποια που είχαν αποκοπεί από την πορεία και ενώθηκαν με ομάδα που είχε βγει από το γήπεδο του Αχαρναϊκού, επιχείρησαν να εισβάλουν στον οικισμό.

Ακολούθησαν συγκρούσεις με τα ΜΑΤ, που απώθησαν τους ταραξίες, αλλά αυτοί πρόλαβαν και έβαλαν φωτιές σε δύο κάδους απορριμμάτων αρχικά και στη συνέχεια σε δύο σπίτια, στην οδό Μπόσδα 65 και στη συμβολή των οδών Μπόσδα και Αρτέμιδος.

Στο πρώτο σπίτι κάηκε μία πέργκολα στην είσοδο, ενώ στο δεύτερο προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές στο ισόγειο.

Οι φωτιές σβήστηκαν από την Πυροσβεστική, η οποία κατάφερε να φτάσει στις εστίες με τη συνδρομή των αστυνομικών δυνάμεων.

Ο 23χρονος Ρομά που έχει συλληφθεί, θα οδηγηθεί τη Δευτέρα στο αυτόφωρο να δικαστεί για άσκοπους πυροβολισμούς καθώς ομολόγησε ότι συμμετείχε στο γλέντι της περασμένης Πέμπτης.

Η καραμπίνα που ισχυρίστηκε ότι πυροβολούσε στον αέρα δεν βρέθηκε από τους αστυνομικούς, όπως και το φονικό πιστόλι που έκοψε το νήμα της ζωής του μικρού παιδιού.

Πηγή: ΕΡΤ1

Ρεπορτάζ: Νίκος Κουντούρης, Χαρά Γιαννοπούλου, Γιώργος Γεραφέντης

Σχετική είδηση

Μενίδι: Μικρή ένταση στον καταυλισμό των Ρομά-Νέα συγκέντρωση το βράδυ

Επεισόδια στο Μενίδι – Κουκουλοφόροι πέταξαν βόμβες μολότοφ (video)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος