Νέα επιχείρηση διάσωσης στη Σάμο με 6 μποφόρ – Εντοπίσθηκε η λέμβος

Εντοπίσθηκε η λέμβος, με άγνωστο αριθμό επιβαινόντων μεταναστών και προσφύγων, που βρισκόταν σε δυσχερή θέση στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Σάμου.

Ήδη ξεκίνησε η διαδικασία της ρυμούλκησης της προς το λιμάνι του Καρλοβασίου από σκάφος της Frontex και τη συνοδεία σκάφους του Λιμενικού Σώματος. H επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στην θαλάσσια περιοχή βόρεια βορειοδυτικά της Σάμου για τον εντοπισμό μεταναστών και προσφύγων ξεκίνησε το πρωί  όταν υπήρξε κλήση στην γραμμή έκτακτης ανάγκης 112 όπου αναφέρθηκε ότι περίπου 50 άνθρωποι που βρίσκονται πάνω σε μία βάρκα είναι σε δυσχερή θέση .  Στην περιοχή βρέθηκαν  ένα σκάφος του λιμενικού ένα σκάφος της frontex ελικόπτερο Super Puma και ένα πλοίο ανοιχτής θαλάσσης . Οι καιρικές συνθήκες είναι δυσμενής γιατί στην περιοχή πνέουν άνεμοι εντάσεως 6 μποφόρ.

Σημειώνεται ότι είναι η τέταρτη επιχείρηση  διάσωσης που γίνεται καθώς  άλλες τρεις προηγήθηκαν  το Σαββατοκύριακο. Τις τελευταίες ημέρες έχει παρατηρηθεί αύξηση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών  από την Τουρκία στα νησιά του Β. Αιγαίου.

Ρεπορτάζ: Χάρης Ζαβουδάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος